FC Kosmos će od naredne sezone imati i seniorsku ekipu u Kantonalnoj ligi ZDK

FC Kosmos će od naredne sezone, osim svojih omladinskih selekcija, imati i seniorsku ekipu koja će se takmičiti u okviru Kantonalne lige ZDK. U ovoj godini će seniorska ekipa takmičenje započeti u okviru KUP-a ZDK za 2014./2015. godinu početkom maja.
U proteklim sezonama FC Kosmos se takmičio u omladinskoj ligi Kantona Sarajevo, te je bio pod okriljem Nogometnog saveza kantona Sarajevo, a od ove godine FC Kosmos je uskladio svoj Statut kluba s Kantonalnim savezom ZDK, Savezom F BiH i Savezom BiH.

“Formiranje seniorske ekipe je bio neminovan i nametnuo se sam. Kontinuiranim radom FC Kosmos je došao u tu poziciju da mora imati tu ekipu, jer igrači koji su se takmičili u omladinskim selekcijama našeg kluba prerasli sve te kategorije, a mi želimo da ti igrači dalje igraju i napreduju u svom radu da bi u što skorijem periodu mogli nastaviti svoje karijere u nekim drugim klubovima”, rekao je Emir Trgo, predsjednik kluba.

19.01.2014. na stadionu Piskavice u Poriječanima, s početkom u 12 sati, obaviti će se prozivka igrača za narednu sezonu, te će se obaviti slikanje i registracija igrača za Comet sistem NS BiH. Iz kluba ističu da osim pozvanih igrača, prozivci i treningu mogu prisustvovati i svi zainteresirani igrači, koji bi kroz trening dokazali da su spremni nametnuti se stručnom štabu i zaigrati za ekipu koja će nastupiti u Kantonalnoj ligi ZDK.

www.magazinplus.eu

Komentariši