Odlični rezultati za KK”Visoko” i KK”Fudokan”

Izvještaj sa takmičenja za člnove iz Karate klubova “Visoko” i “Fudokan”, Visoko

Tradicionalna karate – do asocijacija Bosne i Hercegovine je u subotu 29. marta 2014.godine, učestvovala na 5. Internacionalnom karate turniru “Tolmin Cup 2014” u mjestu Tolmin, Republika Slovenija.

Za reprezentaciju BiH je nastupalo 26 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, koji su veoma jakim konkurencijama pored takmičara iz Italije, Češke Republike, Hrvatske i zemlje domaćina Slovenije proglašeni kao III ekipa takmičenja u ukupnom plasmanu za osvojene  22  medalje (6  zlatnih, 8  srebrenih i 8  bronzanih.

Ovo je bila planirana aktivnost TKA BiH u sklopu provjere reprezentativaca za naredno europsko i svjetsko prvenstvo. Važno je napomenuti da su na ovom takmičenju podjednake zasluge za ukupno ostvareni rezultat zaslužni takmičari svih uzrasnih kategorija i da je BiH nastupila bez nekoliko standardnih reprezentativaca.

Reprezentaciju na ovom takmičenju predvodili su predsjednik Redžep Građan iz Visokog, selektor Salih Grbić iz Mostara i trener Mato Dujmović.

Sudije iz BiH koje su sudjelovale na ovom takmičenju predstavljali su Nusret Građan, Haris Mulahasanović, Zejna Jašarević i Sanid Merzić.

Organizacija na ovom takmičenju je bila na zavidnom nivu.

U okviru reprezentacije Bosne i Hercegovine u tradicionalnom karateu, karatisti Karate kluba ”Visoko” i Karate kluba ”Fudokan” – Visoko dali su svoj doprinos u postizanju odličnih rezultata, iako su oni najstandardniji bili ovoga puta odsutni zbog privatnih obaveza i bolesti.

Ovo takmičenje je poslužilo kao test za odlazak na Europsko i Svjetsko prvenstvo koje će se održati u maju i oktobru ove godine, a takmičari oba karate kluba su postigli odlične rezultate i opravdali svoj reprezentativni status.

Iz Karate kluba “Visoko” nastupala su 4 takmičara, koji su osvojili ukupno 3 medalje:

  1. Salih Bečar, Ko-Go kumite – mlađi kadeti 2.mjesto;
  2. Senahid Bulut,  Ko-Go kumite – kadeti 2.mjesto;
  3. Sađid Bulut,  Ko-Go kumite – kadeti 3.mjesto;

Iz Karate kluba “Fudokan” nastupala su 3 takmičara, koji su osvojili ukupno 2 medalje:

  1. Emir Sadiković, Ko-Go kumite – mlađi kadeti 1.mjesto;
  2. Amel Zukić,  kumite – juniori 1.mjesto;

Za postignute rezultate svakako je zaslužan i stručni tim reprezentacije, a predsjednik Redžep Građan je po ko zna koji put bio uključen u trenerski rad i svakako je doprinijeo odličnim rezultatimam koje je postigao naš tim.

Dok su sudije iz Visokog, Haris Mulahasanović i Nusret Građan, dobro obavili svoj posao s ostatkom sudijske ekipe na takmičenju.

Za odlazak u Sloveniju pomogla je Općina Visoko i TV Hayat, kojim se ovom prilikom i zahvaljujemo.

Fotografije:
Generalni sekretar
Nusret Građan

Komentariši