Adnan Džafić – Najbolji igrač mjeseca septembra u Drugoj Češkoj ligi

Ranije smo objavili informaciju o tome kako je Adnan Džafić nekadašnji kapiten NK Bosna proglašen za najboljeg igrača mjeseca septembra u Drugoj Češkoj ligi. Potvrda te informacije i zvanično je stigla danas od strane Udruženja Druge Češke lige objavljena na zvaničnom portalu Udruženja www.fnliga.cz.

Udruženje Druge nogometne lige Češke proglasili su najboljeg trenera i igrača za prošli mjesec. Najbolji igrač u mjesecu septembru je bio Bosanac i vezni igrač MAS Tabroskog Adnan Džafić, koji je uz dobre igre postigao posebno lijepe golove u Opavi kojima je njegova ekipa ostvarila pobjedu. Nagradu za najboljeg trenera dobio je trener Sigma Olomouc Leos Kalvoda.

Nogometaši MAS Taborskog u posljednjih devet kola nemaju poraza. Nije ni čudo da je cijela Južna Češka zagrijana za prvo mjesto, a vjerojatno će, kao i prošle godine, boriti se za prvo mjesto. U prošlom mjesecu ekipa MAS Taborko zabilježila je dvije pobjede i jedan remi, a lavovski udio u cijeloj priči imao je i Adnan Džafić.

Dvadesetčetverogodišnji vezni igrač rodom iz Visokog (BiH) došao je u Češku 2010.godine gdje je prve nastupe zabilježio u ekipi Časlava u kojoj je tada igralo puno stranaca.. U ljeto 2012. godine napustio je Časlav i prešao u redove MAS Taborskog tim sa kojim se prošle sezone borio za Prvu ligu, a svi su izgledi da će tako biti i ove godine.

Zašto Adnan Džafić?

Džafić je u devet prvenstvenih utakmica ove godine tri puta davao golove. Prvi pogodak postigao je protiv ekipe Most kada je Taborsko slavilo sa 3:0. Upravo njegov gol iz 18. minute je promijenio tok utakmice jer su preostala dva pogotka postignuta u zadnjih deset minuta.

Protiv Opave je nepobjedivost Taborskog visila o koncu, gubili su tri puta, ali je na kraju završili 3:3. Utakmica je bila u visokom tempu, a začinio je upravo Džafić prekrasnim golom sa distance. To su samo neki od razloga zašto je Džafić proglašen najboljim igračem mjeseca septembra, da ne spominjemo njegov doprinos ekipi mimo postignutih golova i asistencija.

Adnan Džafića i MAS Taborsko u narednim utakmica očekuju:

10. kolo: NK MAS Táborsko – SK Sigma Olomouc (28.10.)
11. kolo: NK Graffin Vlasim – FC MAS Táborsko (18.10.)
Krug 12: FK Pardubice – FC MAS Táborsko (25.10.)
13. kolo: NK MAS Táborsko – FK Köln (1.11)

(visoko.co.ba)