TAKMIČARI TKD “BOSNA” VISOKO U ŠTUTGARTU OSVOJILI 12 MEDALJA

Na izuzetno jakom, internacionalnom Taekwando prvenstvu u Štutgartu a koje je održano pod nazivom KUKKIWON CUP 2015, a gdje je nastupilo preko četristo takmičara iz sedamnaest država, članovi našeg najboljeg kluba „Bosna“ Visoko, ostvarili su impozantan rezultat. Ekipa je nastupila sa dvanaest takmičara i svi su osvojili medalje.

Zlatom su se okitili: Kerim Ahmedspahić, Marina Milanovski, Mubina Klepo, Anesa Pulo, Emina Tabaković. Srebro su osvojili Naida Durak, Nadža Zaimović, Emir Osmanović, Ensar Fejzić, Asmir Hrvat, dok su bronzane medalje osvojili Sajra Kajević i Kadir Ramović, a ekipa je osvojila i pehar za ekipni plasman u ukupnom poretku.

O sjajnom uspjehu na ovom značajnom turniru, iz Štutgarta nam je trener ekipe, majstor Edin Kajević-Kaja rekao sljedeće:

-Svi u našoj expediciji smo oduševljeni rezultatima koje su ostvarili naši takmičari. Konkurencija je bila paklena, svaka medalja koja je osvojena je zaslužena, čista kao suza i produkt našeg svakodnevnog paklenog rada. Ovo je dodatni stimulans za naše naredne nastupe i nova priznanja, a gdje ćemo pokazati još jednom zašto smo najbolji i najorganizovaniji klub u našoj zemlji.

Rešad Mamela