Bosna 11. aprila sa Famosom u 16 sati – “Luke”

U sklopu 20. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub Bosna domaćin je hrasničkom Famosu. Utakmica će biti odigrana u subotu, 11. aprila, na Gradskom stadionu Luke sa početkom u 16.00 sati.

Ekipa Famosa se nalazi na odličnom četvrtom mjestu drugoligaške tabele sa trideset osvojenih bodova. Ekipa iz Hrasnice je u dosadašnjem toku sezone ostvarila tri domaće pobjede,od čega jednu protiv naše ekipe (1:0). Statistički gledano, Hamos znatno bolje igra na gostujućim terenima, obzirom da su do sada ostvarili četiri gostujuće pobjede i jedan remi.

U posljednja dva kola, Famos, ipak, ne zna za pobjedu. Nakon gostujučeg remija s ekipom Ilijapa (2:2), u posljednjem kolu je uslijedio neugodan remi na domaćem terenu sa ekipom Azota, utakmica je završena rezultatom 1:1.

S druge strane ekipa NK Bosna nezna za poraz več trinaest utakmica, i upravo je gostujuća utakmica u prvom dijelu prvenstva sa ekipom Famos, posljednji zabilježeni poraz našeg tima. Ruku na srce, zadnjih par kola evidentan je pad forme u redovima žuto-ljubičastih, pa su tako u predzadnjem kolu kod kuće kiksali protiv ekipe Radnika iz Hadžića, odigravši neriješeno. Istini za volju, lošoj formi je kumovao izostanak 5 standardnih prvotimaca, koji su izostajali mahom zbog dodjeljenih kartona.

Statistike su svakako na strani Bosne, prrvo mjesto na tabeli sa 44 osvojena boda, 13 utakmica bez poraza, gol razlika 42:10 odnosno +32, podaci su koje nijedan protivnik ne smije zanemariti.

U odnosu na prošlu utakmicu, na gol Bosne se vraća Harun Strika, dok će ovo kolo zbog žutih kartona pauzirati Alija Čulov i Ismar Čomaga.

Statistika:

poredjenje bosna-famos

 

Utakmica se igra u subotu, 11.04.2015 godine

Gradski stadion Luke

16:00 h
NK Bosna