NK Bosna: Rekonstrukcija glavnog terena stadiona “Luke”

Nakon što su uveli ekipu u Prvu ligu Federacije BiH, agilna uprava NK Bosna ne leži na lovorikama nego su svojski prionuli na obezbjeđivanje prvoligaških uslova na  stadionu Luke. Stručnjak za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje nogometnih terena gospodin Džemal Avdić, u pratnji članova uprave kluba, obišao je danas glavni teren stadiona Luke prilikom čega je izvršio uvid u postojeće stanje i konstatovao neophodne zahvate i radove u cilju poboljšanja kvaliteta terena.

Nakon obilaska terena, u prostorijama NK Bosna, održan je sastanak prilikom čega je gospodin Avdić konstatovao da je glavni teren u solidnom stanju i da se vrlo brzo može dovesti u vrhunski nivo, te je s tim u vezi predložio plan i troškovnik neophodnih radova. Uprava nogometnog kluba Bosna, izrazila je veliko zadovoljstvo prezentiranim planom te je potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji glavnog terena Gradskog stadiona Luke koji počinju već sutra.

Planirani radovi predviđaju zamjenu busjenja na oštečenim dijelovima terena, čepovanje i provjetravanje zemljišta i korijena travnjaka, nasipanje i ravnanje kompletnog terena, zasijavanje nove trave kao i izradu plana održavanja terena nakon sanacije.

Dio poslova na rekonstrukciji glavnog terena a koji se tiču nabavke sjemena i đubriva za travnjak, te rekonstrukcije vodovodnih šahtova, nabavke pumpnog sistema i sistema za zalivanje, finansirat će i izvoditi radove korporacija BIOS d.o.o., odnosno član uprave kluba i predsjednik korporacije BIOS gospodin Nermin Kadrić Buco.

Pored radova na rekonstrukciji glavnog terena uprava planira i izradu natkrivene centralne lože na tribini stadiona te nove pozicije za snimanje utakmica. Ove radove također će finansirati i izvoditi korporacija BIOS našeg člana uprave gospodina Nermina Kadrića Buce.

Dugoročno i iskreno opredjeljenje uprave NK Bosna Visoko je stvaranje vrhunskih uslova za razvoj mladih sportista. S tim u vezi svakodnevno radimo na stvaranju i obezbjeđenju istih, izgradnjom terena sa umjetnom podlogom omasovili smo omladinski pogon i dali jednu novu dimenziju i kvalitet trenažnom procesu mladih.

Teren sa umjetnom podlogom je pokrenuo niz drugih pozitivnih projekata i primjera. Gradski stadion Luke je postao okupljalište ljubitelja sporta, naš moderan sport caffe privukao je ljude 365 dana u godini od 08 do 21 h, omogučio ugodan boravak roditeljima koji dovode djecu na treninge a i svim drugim dobronamjernim ljudima.

Rekonstruisana glavna tribina dala je novu dimenziju udobnosti svim navijačima koji pohode utakmice na Gradskom stadionu Luke. Cijenimo da će rekonstrukcija glavnog terena podiči kvalitet na ljestvicu nedostižnu za stadione iz okruženja Visokog, te da će naš stadionski kompleks ponovo postati baza mlađih reprezentativnih selekcija kao što je to bio i ranije, skorašnji treninzi U21 reprezentacije BiH govore u prilog tome.

Visoko je oduvjek bilo grad sporta i kulture, smatramo da smo na ispravnom putu i pozivamo javnost da nam pomogne da na njemu istrajemo.

Upravni odbor NK Bosna