Ekipa Branitelja bolja od visočke Bosne

Branitelj je upisao važnu pobjedu u okviru šestog kola Prve lige Federacije BiH, savladavši danas na stadionu Rodoč visočku Bosnu rezultatom 2:1.

Domaći igrači su od samog starta preuzeli terensku inicijativu i prvu priliku na utakmici bilježimo već 12. minuti. Jedan od igrača Branitelja se odlično snašao u gostujućem šesnaestercu i potom šutirao, ali je Bekan odlično reagovao i poslao loptu izvan igrališta. Odbrana Bosne je na momente djelovala nesigurno, što je pred sami kraj poluvremena iskoristio Miličević i pogodio za minimalno vodstvo.

Drugo poluvrijeme donosi nešto bolju igru gostiju. Pred golom Vasilja nizale su se šanse, a onu najbolju iskoristio je Handžić u 61. minuti i vratio stvari na početak. Iako je Bosna u nastavku stvarala šanse preko Handžića i Čabaravdića, više razloga za zadovoljstvo na kraju je imao mostarski tim. Bebanić je u finišu utakmice vratio vodstvo Branitelju i postavio konačan rezultat. Branitelj je sa ovom pobjedom “pobjegao” sa začelja i trenutno ima pet osvojenih bodova, dok je Bosna i dalje na šestoj poziciji sa tri boda više.

 

sportsport.ba