8. kolo Kantonalne lige ZDK: Kosmos bolji od Napretka, a Zmaj poražen od Borca

Derbi osmog kola Kantonalne lige ZDK igran je ovog vikenda u Gračanici i to između FK Gračanice Kosmos i do ovog kola drugoplasirane ekipe Napredak. Još u subotu prvoplasirana Fortuna je odigrala samo neriješeno i bez golova na svom terenu u duelu sa Nemilom. To je značilo da bi Napredak u slučaju da osvoji 3 boda u Gračanici zasjeo na prvo mjesto, ali isto tako prilika za FK Gračanica Kosmos da se primakne prvoplasiranoj ekipi samo na bod.
Napredak je nešto bolje ušao u utakmicu i poveo već u 13. minuti. Mnogobrojne kreirane šanse domaće ekipe do kraja poluvremena nisu donijele izjednačenje, te se na odmor i otišlo sa prednošću gostiju. U nastavku preokret u režiji Eldina Bešlića. On je prvo pogodio za izjednačenje u 61. minuti, da bi potom pet minuta poslije zabio još jedan pogodak i potpuni preokret. Golova do kraja više nije bilo, te je utakmica završena rezultatom 2:1.
Svi rezultati 8. kola:
Zenica: Fortuna – Nemila 0:0
Tetovo: Borac – Zmaj 6:2
Gračanica: Gračanica Kosmos – Napredak 2:1
Makljenovac: Proleter – Stupčanica 2:1
Šije: Gradina Doboj Jug – Moševac 4:2
Slobodan je bila ekipa Vis Kosova
Na tabeli sada stanje izgleda ovako:
Fortuna 17 bodova
Gračanica Kosmos 16
Napredak 15
Stupčanica 13
Proleter 13
Zmaj 12
Borac 11
Nemila 9
Vis 6
Gradina 3
Moševac 0
U sljedećem kolu očekuje nas gradski derbi jer ekipa Zmaja iz B. Mahale dočekuje na svom terenu FK Gračanicu Kosmos. Utakmica se igra u nedjelju 18.10. sa početkom u 14 sati.
U ostalim susretima 9. kola Kantonalne lige sastaju se:
Moševac – Fortuna
Stupčanica – Gradina
Napredak – Proleter
Vis – Borac
Slobodna je Nemila.
www.magazinplus.eu