FK Gračanica Kosmos na kraju jesenjeg dijela prvenstva završila na trećem mjestu Kantonalne lige ZDK

U posljednjem kolu Kantonalne lige ZDK ekipa FK Gračanica Kosmos igrala je kao gost u Tetovu ekipi Borca. Utakmica je počela dobro za visočku ekipu te već u 19. minuti dolaze u vodstvo golom Šmigalovića. I nakon tog gola naša ekipa stvara nekoliko finih prilika koje nažalost nisu uspjeli i realizirati. Onda u 80. minuti domaćini iz jednog slobodnog udarca dolaze do izjednačenje. Lopta je u letu uz pomoć vjetra malo promijenila smjer i prevarila golmana FK Gračanica Kosmos. Dodatni šok uslijedio je u posljednjoj minuti susreta kada domaćini iz praktično svog drugog udarca u okvir gola dolaze do potpunog preokreta i pobjede od 2:1.
Ovim kolom završen je jesenji dio prvenstva, Fortuna iz Zenice je prvak sa 26 bodova, drugi je završio Napredak, dok je FK Gračanica Kosmos na kraju ipak završila na trećem mjestu sa 19 bodova. Isto toliko ima i Proleter, slijede Zmaj 18, Borac 17, Stupčanica 16, Nemila 15, Vis 6, Gradina 3 i posljednji Moševac bez bodova.
Prvenstvo se nastavlja na proljeće 12. marta, s tim da je ekipa FK Gračanica Kosmos slobodna u tom kolu, tako da naša ekipa svoju prvu utakmicu igra tek naredni vikend i to protiv Proletera iz Makljenovca.
Zahvaljujemo se svima onima koji su pomogli naš klub ovu polusezonu bilo kao sponzori, medijski pokrovitelji ili samom kupovinom ulaznice na domaćim utakmicama. Sve njih i vas pozivamo na podršku i na proljeće kada ćemo nadamo se nastaviti dobrim igrama promovisati kako sam sport i fudbal, tako i našu općinu Visoko.

FK Gračanica Kosmos