Đenan Tahmaz: U narednom periodu ćemo trenirati u noćnim terminima

I ako je prvenstvo završeno i pauza traje za omladinske selekcije NK Bosna Visoko u klubu su i dalje nastavili sa radom. Tim povodom smo porazgovarali sa Đenanom Tahmazom trenerom predpionira.

NKB Press: Gdje trenutno treniraju mlađe selekcije NK Bosna?

Đenan: Trenutno radimo dva puta sedmično u sali partizana vikendom, pošto su nastupili hladni dani i za ovaj uzrast djece je trenutno hladno da se trenira vani.

NKB Press: Da li ste zadovoljni učinkom svojih igrača u protekloj polusezoni?

Đenan: Svakako da sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. Ono što me raduje kod ovih dječaka je prije svega sloga koja vlada među njima i jedan dobar odgoj koji su oni ponjeli iz svojih kuća, tako da mogu biti prezadovoljan što su prije svega dobro odgojena djeca, a rezultati će sami doći, jer marljivo treniraju. Ono što moram istači je da sam ja preuzeo ovu selekciju od Avde Kurdije koji je zaista ostavio veliki trag tako da sam ja samo nastavio njegovim putem i ovom prilikom mu se i zahvaljujem.

NKB Press: Kakvi su planovi u narednom periodu?

Đenan: Što se tiče treninga nastavićemo i u 2016. godini rad u sali do kraja februara vjerovatno, a nakon toga čemo zavisno od vremenskih prilika trenirati na stadionu sa umjetnom travom u noćnim terminima, jer uskoro će se postaviti reflektori.

NKB Press: Znači li to da će djeca u skorijoj budućnosti imati noćne treninge?

Đenan: Da, kao što sam rekao, postavljanje reflektora će se desiti najkasnije do sredine februara, tako da će prvi put u našem gradu djeca imati noćne treninge što će svakako biti još jedna pozitivna stvar koju naša Uprava radi, a sve u cilju što boljih uslova za rad, ovo će svakako našoj djeci značiti puno.

Đenan Tahmaz je trenutno polaznik B licence u NS BiH, a kao igrač nastupao je u pionirskoj selekciji Jugoslavije u tandemu sa Hasanom Salihamiđićem, Emirom Granovom, Alenom Avdicem, Ognjenom Koromanom, Farukom Ihtijarevićem, Vedranom Pelićem i drugim. U seniorskom timu je nastupao za NK Bosna Visoko i SAŠK Napredak iz Sarajeva.

www.magaziplus.eu