TKD “Bosna”: Polaganja za više pojaseve

U nedjelju, 27.12.2015., Taekwondo klub (TKD) “Bosna” Visoko je u sali MSŠ “Hazim Šabanović” u Visokom organizovao polaganje za viša učenička zvanja, odnosno za više pojaseve.

Svoje vještine, brzinu, snagu, kao i umjetnost pokreta  u prepunoj sali pokazalo je 188 polagača, a polagali su pojaseve od devetog do prvog kupa. Na kraju polaganja svih 188 polagača dobilo je certifikat.

Imali smo tročlanu komisiju kao i našeg asistenta Almina Kahvića, a ispitivači su bili Hamza Malibašić iz Bugojna (TKD “Bugojno”) i Jasmin Mujanović (TKD Akademija “Zenica”). Na polaganju je prikazano određeno znanje kako bi položili svoje pojaseve s obzirom da smo već dva mjeseca bili u pripremama i s ovim polaganjem smo uspješno okončali još jednu jako dobru sezonu u ovoj godini.

Nakon sedmičnog raspusta imat ćemo pripreme za Kantonalno prvenstvo Zeničko-dobojskog kantona koje će se održati krajem februara, a poslije toga organizujemo manifestaciju- Internacionalno takmičenje “Bosna Open”.

U narednoj godini imamo cilj da zadržimo titulu Državnog prvaka četvrtu godinu zaredom, a svakako da uzmemo učešće i na brojnim drugim takmičenjima, naravno sa željom za napretkom i novim uspjesima, te da donesemo još mnogo medalja i pehara u naš kolektiv.

Predsjednik i glavni trener
TKD “Bosna” Visoko
Edin Kajević