Grujić, Žiga, Sirčo, Ahić, Mušinbegović i Hadžić pojačanja Bosne Centrotrans za nastavak sezone

Zaključno sa krajem prelaznog roka (10. januar) u Premijer ligi BiH RK Bosna Centrotrans kompletirao je igrački kadar za nastavak takmičenja u elitnom rangu bh. rukometa. Tako su naš klub u prvenstvenoj pauzi pojačali Nikola Grujić, lijevi i srednji bek, te dijete našeg kluba, koji je proteklu polusezonu proveo u ekipi Vogošća Poljine Hills i Faris Žiga, golman, također izdanak naše škole, koji je u jesenjem dijelu branio za ekipu Krajine iz Cazina.

Osim ova dva mlada igrača aktivnom igranju rukometa vratili su se i veterani Bosne, te momci koji su u svojoj igračkoj karijeri mnogo dali našem klubu. Tako su se treneru prvog tima na raspolaganje stavili Kenan Ahić, srednji bek, Almedin Mušinbegović, pivot, Edhem Sirčo, desni bek, i golman Adis Hadžić.

– Mogu istaći da sam jako razočaran, jer smo u bili dogovorili da će nas neki igrači pojačati, ali oni su se nekorektno ponijeli prema Bosni i u posljednji tren otkazali saradnju. Ne bih o imenima, ali moram istaći da nismo zaslužili da nam to vrate na takav način. Što se tiče igrača koje smo registrovali za proljetni dio sezone mogu reći da mi je jako drago da su se Grujić i Žiga vratili u svoj matični klub, ali i da su se naši veterani odlučili pomoći Bosni. Naš cilj je opstanak i vjerujem da ćemo i naredne sezone biti u društvu najboljih, kazao je predsjednik UO RK Bosna Centrotrans Edin Bukva.

Sportski pozdrav i hvala što nas pratite!

UO i PR team RK Bosna Centrotrans!