NK Zmaj pobjednik 11. Memorijalnog turnira u Buzić Mahali

Tokom 30. i 31. dana mjeseca avgusta 2016. godine na stadionu u Buzić Mahali odigran je 11. Memorijalni turnir u nogometu, posvečen sjećanju na 41 poginulog borca- šehida iz ovog džemata.
Organizator turnira je MZ Dobrinje i džemmat Mokronoge.
Na turniru nastupile četiri ekipe i to : Mladost DK, Rudar- Kakanj, Bosna Visoko i domaćin, prošlogodišnji pobjednik turnira NK Zmaj- B. Mahala. Turnir je otvorio predsjednik NS ZDK Muhamed Begagić .
Prvog dana odigrani su kvalifikacioni susreti između ekipa Mladost DK: Bosna rezulat 0:0 te nakon izvođenja jedanaesteraca Bosna je slavila pobjedom od 4:2, u drugoj utakmici sastali se Rudar i Zmaj koja je završena rezultatom 2:4 u korist ekipe Zmaj.
Drugog dana turnira za 3. mjesto igrali su Mladost DK – Rudar 0:2 za ekipu Rudara, da bi u finalnoj utakmici između NK Zmaj: NK Bosna bolji bio Zmaj i slavio pobjedom od 6:2, čime je ekipa NK Zmaj ponovo u svoje vitrine smjestila prelazni pehar memorijalnog turnira.
Golove za NK Zmaj postigli su : Čelebić Haris, Zukić Tarik, Muflizović Vedad, Hindija Belmin, Omanović Rizah i auto gol Omanović Nedžad, dok su za NK Bosna pogodili Alnaqli Abdulaziz i Šero Nihad. Pravdu na terenu dijelili su Mirza Zubić, Kapo Samir, Delibašić Bajazid i Šehović Armin.
Najbolji strijelac turnira bio je Zukić Tarik ( NK Zmaj) , za najboljeg golmana izabran je Muzaferija Emin (NK Bosna) dok je takmičarska komisija za najboljeg igraća turnira proglasila Bajrić Nisveta iz ekipe NK Zmaj- B. Mahala.