SS BiH: FIS Cup ”Ravna planina” i FIS Cup ”Majnex” takmiči se i Elvedina Muzaferija

Skijaški savez Bosne i Hercegovine je organizator međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju pod nazivom FIS Cup ”Ravna planina” i FIS Cup ”Majnex”, koje će biti održano od 14. do 16. decembra na skijalištu ”Majnex” na Ravnoj planini.

Tehnički organizator takmičenja je Smučarski klub ”Pale”, a učestvovat će 104 takmičara iz: Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Kipra, Grčke, Turske, Poljske, Rumunije, Velike Britanije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Skijaškog saveza BiH.

Iako snježni uslovi nisu povoljni diljem Evrope zbog čega je veoma teško obezbjediti kvalitetnu stazu, Smučarski klub ”Pale” kao tehnički organizator i skijalište ”Majnex” su pripremili odličnu stazu da bi takmičenje zadovoljilo kvalitet Međunarodne skijaške federacije.

Na ovom takmičenju skijaši će pokušati da ostvare olimpijske norme za olimpijadu u Pyeong Changu 2018. godine, a za BiH će nastupiti reprezentativci: Igor Laikert, Marko Šljivić, Eman Emrić, Marko Rudić, Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija, koji će uz svoje kolege pokušati ostvariti dobre rezultate i opravdati status najboljih u BiH.

Fena