Za Elvedinu Muzaferiju nastup na Sljemenu je vrijedno iskustvo

Jedina bosanskohercegovačka natjecateljica koja je vozila žensku slalomsku utrku Snow Queen Trophy na Sljemenu je 17-godišnja Elvedina Muzaferija čija je malobrojna, ali hrabra poblika došla u Zagreb bodriti njezin nastup, javlja Anadolu Agency (AA).

Elvedina Muzaferija na Sljemenu je među slalomašicama vozila posljednja, sa rednim brojem 67. Nažalost, Muzaferija nije uspjela odvoziti prvu utrku, zapela je na vratima, ali slična stvar dogodila se i Amerikanki Mikaeli Shiffrin, dvostrukoj pobjednici ovog sljemenskog natjecanja i još nekolicini skijašica plasiranih među prvih 15.

Elvedinu je na Sljeme došla bodriti njezina obitelj iz Visokog, otac, majka i dvije sestre, kao i nekolicina prijatelja, njih petnaestak.

Elvedina Muzaferija ima 17 godina i skijanje trenira od svoje sedme godine, priča njezina majka Harisa Muzaferija, dok nestrpljivo čeka kćerkin prvi nastup u Svjetskom kupu.

Do sada je ova mlada bh. skijašica nastupila i na olimpijadi mladih gdje je u kombinaciji osvojila 16. mjesto, dvije godine vozila je Žutog mačka, a priprema se i za Svjetsko prvenstvo.

Uz sljemensku stazu sa bh. zastavama Elvedinu su došli bodriti otac Mihad, starija sestra Kanita, mlađa sestra Lamija i mama Harisa, a tu su s njima i amidža i amidžinica.

porodica-elevedina-2

Svoju miljenicu čiji je ovo prvi značajniji nastup došli su bodriti u privatnom aranžmanu, autima iz Visokog.

“Ne očekujem ulazak u drugu vožnju, ali mislim da će ovo za nju biti jedno dobro novo iskustvo”, kaže otac Mihad.

Starija sestra Kanita kaže kako je zadovoljna samom činjenicom da je njezina sestra uspjela ispuniti normu i plasirati se na prestižno sljemensko natjecanje.

“Vidim da je jako teško i da se djevojke baš jako bore da ostanu na stazi koja je dugačka i zaleđena”, kaže sestra Kanita koja studira u Zagrebu putem Erazmusove razmjene studenata.

Elvedina je počela skijati kad je njezinu vještinu primijetio trener dok je sa obitelji bila na skijanju. Predložio joj je tada da se upiše u klub, priča otac Mihad, a treninge ova mlada skijašica obavlja većinom u inozemstvu na glečerima. Elvedina je članica B reprezentacije BiH.

 

Na kraju, očeva prognoza se ostvarila, ali nisu ostali razočarani, sa smiješkom i optimizmom su poručili: Ovo je jako dobro iskustvo!

porodica-elevedina-3

(Vijesti.ba / AA)