Lider 1. lige FBiH deklasirao Čelik sa 5:0

Lider na tabeli 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine Bosna iz Visokog danas je na svom terenu pregazila Čelik rezultatom 5:0 u svojoj prvoj pripremnoj utakmici za proljetni dio sezone.

Bosna je u vodstvo došla već u 6. minuti preko Fahrudina Kovača, da bi isti igrač u 14. povisio na 2:0. Treći gol na utakmici viđen je u 29. minuti, kada je Adnan Hodžić pogodio za sigurno vodstvo Visočana.

Bosna je nakon toga ostala s igračem manje zbog isključenja Denisa Cane, ali je uprkos tome do kraja utakmice postigla još dva pogotka. Za 4:0 je pogodio Adnan Hodžić iz penala, a konačan rezultat utakmice postavio je Adin Čiva. Vrijedi istaći da je Fenan Salčinović promašio jedanaesterac za Čelik.

Visočka Bosna će već u utorak imati narednu pripremnu utakmici na kojoj će nastupiti u kombinovanom sastavu, a protivnik će biti Slavija. Taj meč će se igrati u Istočnom Sarajevu.

Podsjetimo, Bosna je nakon prve polusezone prvoplasirani tim 1. lige Federacije BiH sa 29 bodova, dok je Čelik 11. u Premijer ligi sa samo devet bodova iz 18 utakmica.

Današnja utakmica pokazala je da će Bosna ponovo biti jedan od glavnih konkurenata za ulazak u Premijer ligu, dok Zeničani pothitno moraju angažovati igrače koji će biti pojačanja, a ne one koji će popuniti roster u ostatku sezone. Na stručnom štabu je težak ispit, a današnja utakmica sigurno je veliki šamar za stručni štab i sve igrače.

sportsport.ba