NK Bosna: Nove prijateljske utakmuce

Poraz, remi i ubjedljiva pobjeda epilozi su prve tri kontrolne utakmice koje je naša ekipa odigrala u pripremnom periodu pred početak takmičenja u sezoni 2017/2018 Prve lige FBiH.

Iako je u posljednje dvije utakmice ostvaren dobar rezultat protiv Olimpika i Veleža kao direktnih konkurenata za prvo mjesto, postignuti rezultat nije na prvom mjestu za struku visočkog prvoligaša, ono što je mnogo važnije jeste traženje pozicija raspoloživom igračkom kadru, uigravanje različitih formacija ali i traženje idealnih 11 za teške izazove koji predstoje.

Od prvog treninga vidljivo je da će biti žestoka konkurencija za svaku poziciju u ekipi koja je zadržala kostur iz prethodne sezone i ciljano se pojačala na deficitarnim pozicijama.

Pored ciljanih pojačanja i provjerenih imena kao što su Hrelja, Hajdarović, Mujić, Sadiković i Dizdarević, ekipi su pridodati i mladi talenti našeg omladinskog pogona koji tek treba da zablistaju.

Nove propozicije koje je propisao NS FBiH a koje predvidjaju četiri igrača mladja od 21 godine u zapisniku utakmice od čega tri u početnoj postavi, motiv su više za, Pandžića, Sejdića, Šeru, Agića,  momke čije vrijeme tek dolazi.

Priliku za dokazivanje imat će već sutra, na megdan Bosni dolazi mlada ekipa Ilijaša s kojom će naši momci imati trening utakmicu i nakon koje će stručni štab u sastavu Ištuk, Hošić, Husić i Salčinović odrediti putnike za turnir u Buturović polju 15. i 16.07.,  na kojem pored Bosne učestvuju domaćin FK Klis, FK Igman i NK Iskra iz Bugojna a što je odlična prilika da se vidi “gdje smo” u odnosu na nove članove Prve lige FBiH.

Bosna je učešće na ovom veoma jakom turniru prihvatila na poziv istaknutog bh.sportskog radnika i dokazanog prijatelja visočkog sporta, Harisa Kize Idrizovića koji je našoj ekipi omogučio idealne uslove i smještaj u Konjicu za vrijeme održavanja turnira.

Prvu utakmicu naši momci igraju u subotu 15.07. u 18:00 a protvnik je konjički Igman, ovisno o ishodu prve utakmice naredna se igra 16.07.  u 16:00 ili 18:00 a protivnik je FK Klis ili NK Iskra.

NKB Press