NK Bosna: Nogometni turnir u okviru “Visočkog Ljeta 2017”

U utorak i srijedu (25. i 26. jula), u organizaciji NK „Bosna“ Visoko i općine Visoko, na programu će biti nogometni turnir za seniore, na kojem će pored domaćina nastupiti i dva premijerligaša, FK „Željezničar“ Sarajevo i FK „Mladost“ Doboj Kakanj, te jedan od pretendenata na prvo mjestu u Prvoj Ligi FBiH, ekipa FK „Olimpik“ Sarajevo.

Za prvi dan turnira (25.07.) su predviđena dva polufinalna susreta, a voljom žrijeba je određeno da će u prvoj utakmici turnira snage odmjeriti naša ekipa i ekipa FK „Mladost“, dok će u drugoj utakmici snage odmjeriti dvije sarajevske ekipe, FK „Željezničar“ i FK „Olimpik. Na poluvremenu utakmice između naše ekipe i FK „Mladost“, biti će uprličena svečana ceremonija otvaranja turnira.

Za drugi dan turnira (26.07.) su predviđene utakmice za plasman, tačnije utakmice za 3. mjesto i 1. mjesto. Nako odigrane finalne utakmice, upriličit će se svečana dodjela nagrada najboljim pojedincima, kao i svečano zatvaranje turnira.

Oba dana turnira, prve utakmice su na rasporedu u 15:30, dok su druge utakmice na rasporedu u 17:30. Sve utakmice će biti igrane na glavnom terenu stadiona „Luke“, a ulaz za sve zainteresovane će biti besplatan.

Vrijedi istači da će tokom turnira biti postavljen štand komapnije Red StarSport, na kojem će se moći kupiti vrhunski sportski rekviziti. Ova komapnija iz Brčkog je ujedno i sponzor turnira, ali će u narednoj polusezoni biti i sponzor NK “Bosna” Visoko.

Pozivamo sve navijače i simpatizere ovih klubova, kao i sve ljubitelje fudbala, da prisustvuju ovom turniru, jer smo sigurni da će utakmice biti zanimljive sa mnogo lijepih poteza.