Hodžić: Niko ne smije unaprijed upisati pobjedu protiv Bosne

U prvoj ovosezonskoj utakmici ekipa Bosne je na domaćem terenu slavila minimalnim rezultatom protiv uvjek neugodne ekipe Orašja.

Istini za volju izabranici Šefa Ive Ištuka su u svakom segmentu igre bili bolji od ekipe Orašja ali su velika vručina, nedostatak koncentracije i sjajni Oštraković       spriječili naše nogometaše da do nogu potuku protivnika i napune mrežu gostiju sa Save.

Sjajni strateg Mato Neretljak jednostavno nije imao odgovor na visočku “tika-taku” i igru na zemlji koju je predvodio maestralni Adnan Hodžić popularni Zamer koji od početka priprema igra briljantno svaku utakmicu.

Naredni protivnik Bosne je uvjek neugodna ekipa Travnika koja našu momčad dočekuje na vrelom domaćem terenu travničke Pirote. Bosna još od prošle sezone ima negativan skor sa vezirima i bez obzira što je u ovoj utakmici od strane struke označena kao izraziti favorit, Bosna će morati dobro zapeti da dodje do itekako poželjnih bodova u drugom kolu Prve lige FBiH.

Povodom ove utakmice razgovarali smo sa nogometnim mađioničarem Hodžić Adnanom koji nije krio optimizam pred gostovanje u Travniku.

Odlično smo otvorilili prvenstvo pobjedom nad jakim sastavom Orašja i na nama je da nastavimo dobre igre te opravdamo povjerenje struke i uprave kluba.

Respektujemo ekipu Travnika ali bez bilo kakvih kalkulacija Bosna će igrati napadački nogomet i ici na pobjedu u ovom susretu, uvjeren sam da ćemo i ostvariti zacrtani cilj.

Stručni štab je odlično spremio ekipu, u ovoj sezoni, kao uostalom i prethodne dvije, Bosna će igrati jako važnu ulogu i boriti se za sam vrh Prve lige FBiH. Igrački kadar kojim raspolažemo je pažljivo biran, pojačanja koja je angažovala uprava kluba več od samog starta pokazuju da to zaista i jesu. Sasvim sigurno da ni jedna ekipa ove sezone ne smije tvrditi i unaprijed upisati bodove u utakmici sa Bosnom bilo da je igraju kući ili na strani.

Za utakmicu sa Travnikom konkurenciju će pojačati Alija Čulov i Haris Rizvanović kojima je istekla suspenzija dok će se u ekipi sasvim sigurno osjetiti izostatak iskusnog Dine Hajdarovića čija bi borbenost i zalaganje bile od velike pomoći na gostovanju protivniku kao što je Travnik, rekao je za kraj Adnan Zamer Hodžić.

Utakmica sa Travnikom se igra u subotu na stadionu Pirota u Travniku sa početkom u 17:30, sa centra će je voditi FIFA arbitar Edin Jakupović iz Bihaća a u direktnom prenosu emitovati City TV.

NKB Press