RK Bosna Centrotrans: Eldin Travančić prezadovoljan prvim dijelom priprema

Nakon 24 odrađena treninga, od kojih je pola odrađeno na Jahorini, čini se da je trener Dragan Zovko sve zadovoljniji učinkom rukometaša Bosne Centrotrans, koje će ove sezone predvoditi s klupe, nakon što se visočki vratio u premijerligaško društvo.

Eldin Travančić se nakon dvije sezone vratio u dres Visočana, a ističe da je prepoznao dobar rad i dobru atmosferu u svom gradu.
“Nisam puno razmišljao kada sam dobio ponudu Bosne Centrotrans. Uvijek se lijepo vratiti u svoj grad i igrati za klub u kojem si ponikao. Moje ambicije su se poklopile sa klupskim, a želja svih nas je da se, prije svega, ne borimo za opstanak, a govoriti sada o nekim visokim ciljevima je rano”, govori Travančić.
On ističe da je prezadovoljan prvim dijelom priprema, u kojem je fokus bio na fizičkoj spremi.
“Bit ću iskren i reći da nas većina nije bila naviknuta na ovoliku dozu profesionalizma, ali smo svi maksimalno ozbiljno radili i sigurno da smo zadovoljni. Sada slijedi i uigravanje, pa ćemo vidjeti na čemu smo”, ističe Travančić, koji je ponovio da je osnovni cilj ekipa stabilan klub u sredini tabele.
“Znam da navijači sada očekuju puno od ove ekipe, ali ne želimo da se stvara euforija. Nije realno da se govori o prvom mjestu i tituli. Koliko god nas neki svrstavali u vrh, nerealno je o tome razgovarati prije početka terena. Mi ćemo svoje pričati na terenu i to je jedino mjerilo”, završio je Travančić.
Bosna u subotu igra i svoju prvu pripremnu utakmicu, a gostovat će ekipi Gračanice od 18 sati.
Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans Visoko