RK Bosna C: Reprezentacija BiH ponovi će igrati u Visokom?

REPREZENTACIJA BiH PONOVO U VISOKOM?

– Vratit ćemo reprezentaciju i u Visoko, jer ovaj grad to zaslužuje. Malo ko zna, ali temelji Rukometnog saveza BiH nakon proglašenja nezavisnosti naše domovine, postavljeni su u ovom gradu, kazao je Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, prilikom posjete gradu na rijekama Bosni i Fojnici.

On je zajedno sa predsjednikom RSBiH Amirom Zahirovićem stigao u Visoko na poziv iz RK Bosna Centrotrans, te od Uprave KSC Mladost i Općine Visoko. Njih su u Visokom primili Amila Koso, saradnica načelnice Amre Babić, Mirza Laletović, sportski menadžer KSC Mladost, te Esad Konjičanin i Almedin Babić, ispred RK Bosna Centrotrans.

Gospodin Laletović upoznao je predstavnike RSBiH sa promjenama u KSC Mladost, te sa planovima šta će se još raditi u narednom periodu.

– Napravili smo neke male korake, a sada idemo na veće. Želimo novu LED rasvjetu, novi semafor, te da što prije riješimo problem grijanja. Mislim da ćemo vrlo brzo imati sve uslove da ponovo Visoko ugosti državnu reprezentaciju, kazao je Laletović.

Na sastanku je dogovorena saradnja RSBiH i Visočana, uz zajedničku želju da se državni tim čim prije vrati u Visoko, gdje je odigrano preko 50 međunarodnih utakmica i gdje imaju u planu da se što prije spreme za reprezentaciju, ali i evropske izazove lokalnog rukometnog tima.

Gospođica Koso prenijela je pozdrave i obećanja načelnice Općine Visokomr. sci. Amre Babić, koja je obećala da će podržati zajedničke interese lokalne zajednice, posebno sportske, kao i državnog tima!

Iz RK Bosna Centrotrans gospodin Almedin Babić i gospodin Esad Konjičanin pozdravili su ideju, te iskazali spremnost RK Bosna Centrotransda državni tim što prije ponovo zaigra u Visokom – gradu rukometa!

Današnji sastanak svojim prisustvom uveličao je i bivši selektor bh. rukometaša gospodin Nevzad Sirčo!

#budibosna
#volimsvakubosnualvisockunajvise