Elis Memić: Minuli rad naplatiti boljim igrama nego na prošlim gostovanjima

Elis Memić: Minuli rad naplatiti boljim igrama nego na prošlim gostovanjima

Nakon pobjede protiv sarajevske Bosne i reprezentativne pauze rukometaši Bosne Centrotrans takmičenje u domaćem šampionatu nastavljaju protiv ekipe Goražda. Utakmice između ova dva tima uvijek su privlačile pažnju, pa će prema najavama iz goraždanskog tabora i ovaj put biti paklena atmosfera u dvorani “Mirsad Hurić”.

Desni bek Visočana Elis Memić očekuje dobru igru svoje ekipe.
“Reprezentativnu pauzu smo proveli u napornom radu kako bismo popravili neke stvari u igri, koje smatramo da nisu najbolje”, govori Memić i nastavlja:
“Od meča u Goraždu očekujemo da minuli rad na treninzima pone dolaziti na naplatu, ali se i nadamo i priželjkujemo da pokažemo bolju igru u gostima nego što je to bio slučaj na prva dva gostovanja”.
Memić je istakao i da poznaje ekipu Goražda.
“Njihova ekipa se nije previše promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Tu su uglavnom isti domaći igrači, koji su nosioci igre”, rekao je Memić, koji je pred početak ove sezone stigao u Visoko iz redova banjalučkog Borca s kojim je osvojio titulu prvaka naše zemlje.
“Meni je u Visokom odlično, posebno zato što smo s godinama svi jako blizu, tako da se bilo lako uklopiti. Vrlo brzo sam se navikao na boravak u Visokom, kao da sam godinama tu”, zaključio je Memić.
Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans Visoko