Bosna zabilježila šesti poraz u gostima, ovaj put bolji bio RK Slavija

Ekipa RK Bosna Centrotrans Visoko ni šesti put ove sezone na gostujućim terenima nije uspjela pronaći način kako da zabilježi pozitivan rezultat te će tako polusezonu završiti bez ijednog boda donesenog sa gostovanja, što je realno ispod svih očekivanja. Ovaj put bolji od našeg kluba bio je RK Slavija iz Istočnog Sarajeva, koji je u neizvjesnoj završnici sasvim zasluženo slavio rezultatom 29:28 (poluvrijeme 12:12).

Bez obzira na ranije poraze u gostima, naši momci su na gostovanje otišli kao relativni favoriti s obzirom da je RK Slavija do ove utakmice ostvario samo dvije pobjede u sezoni, no kao što je poznato, kvalitet se uvijek dokazuje samo na terenu, a ne na osnovu pozicije na tabeli ili klupske tradicije.

Kao i mnogo puta ove sezone, RK Bosna Centrotrans dobro je otvorio utakmicu, pa je tako već u 12. minuti ostvarena prednost od 3 gola razlike, 6:3, a koja je u 24. minuti povećana na 4 razlike (11:7) golom Skopljaka. Tada se činilo da će se Bosna do kraja poluvremena odvojiti na još veću razliku te mirno ući u završnicu utakmice, no slijedi veliki pad te prvo poluvrijeme se završava neriješenim rezultatom 12:12.

Početak drugog poluvremena prolazi u izjednačenoj igri, gol-za-gol, ali sa konstantnim vodstvom našeg kluba. Od 39. do 42. minute Harmandič, Kapić i Travančić pogađaju za novo vodstvo od 4 gola razlike, 22:18, nakon čega ponovno slijedi neobjašnjiv pad te od spomenute minute na terenu praktično igra samo jedna ekipa, RK Slavija.

Domaćini tako prave veliki preokret te u 54. minuti odlaze na 28:25, kada je već postalo jasno da će naši momci, na žalost, zabilježiti još jedan poraz. Do kraja utakmice, Bosna se uspjela približiti, ali nije bilo više snage ni vremena da se zabilježiti ništa više osim još jednog tijesnog gostujućeg poraza.

O igrama kluba će se tokom prvenstvene pauze svakako izvršiti detaljna analiza te postaviti jasan plan za naredni period, a do tada ostaje još jedna utakmica u Visokom, protiv komšija iz Kaknja, koja se igra u srijedu, 20. decembra u Visokom.

 

rkbosna