Edhem Sirćo i Adis Hadžić imenovani za trenere RK Bosna Centrotrans Visoko

Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko odlučio je ukazati povjerenje trenerima Sirći i Hadžiću u vođenju prvog tima.

Uz prozivku igrača i početak priprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše, Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko odlučio je imenovati Edhema Sirću za v.d. trenera prve ekipe te Adisa Hadžića za v.d. pomoćnika trenera prve ekipe.

„Opredjeljenje RK Bosna Centrotrans Visoko i dalje ostaje rad sa mladim igračima te jačanje kapaciteta omladinskog programa, u čemu smo u proteklom periodu napravili određene pomake. Novoimenovani treneri dobro poznaju ekipu, uživaju povjerenje UO te vjerujemo da ćemo uz par pojačanja do početka drugog dijela sezone ostvariti još bolje rezultate.“, istakao je Adnan Delić, predsjednik UO RK Bosna Centrotrans Visoko.

U proteklom periodu, u klub su se vratili Mirza Mimić te Ivan Divković, dok su klub napustili Elis Memić, Faris Žiga, Enes Skopljak i Haris Buljina, kojima se klub zahvaljuje na iskazanom angažmanu te želi puno sreće i uspjeha u nastavku karijeru.

U narednom periodu klub će razmotriti angažovanje dodatnih igrača, odnosno šefa stručnog štaba koji bi bio zadužen za sve selekcije i trenere u klubu, o čemu će javnost blagovremeno biti obaviještena.