RK Bosna bolja od RK Goražda u prijateljskoj utakmici

Rukometaši visočke Bosne odigrali su prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone, a protivnik je bila ekipa RK Goražde.

Utakmicu koju su oba trenera iskoristila za isprobavanje svih igrača, odnosno različitih kombinacija u odbrani i napadu, obilježio je veliki broj golova, pa je tako konačan rezultat bio 38:32 za visočke rukometaše (poluvrijeme 19:17).

Foto galerija na FB – Magazinplus

Sam početak utakmice pripao je gostima iz Goražda, koju su utakmicu otvorili sa 4:0, nakon čega su naši rukometaši zaigrali nešto angažiranije te u 20-toj minuti došli do vodstva od 10:9, koje do kraja utakmice nisu ispuštali.

U tom periodu igrom se posebno istakao kapiten Harmandić, sa serijom efikasnih golova i asistencija, a naši igrači bili su izuzetno koncentrisani i u situacijama kada je ekipa Goražda napadala sa 7 igrača u polju. Tako su gledaoci u KSC Mladost mogli vidjeti i par atraktivnih golova preko cijelog terena, a u listu strijelaca upisao se i golman Grčo.

Početkom drugog poluvremena, riješene su sve dileme oko pobjednika u ovoj utakmici, pa je u jednom trenutku RK Bosna Centrotrans imao i 9 golova prednosti. Do kraja utakmice, izuzetnim odbranama istakao se mladi golman Goražda, koji je zaslužio i aplauze visočke publike.

RK Bosna Centrotrans Visoko svoju narednu pripremu utakmicu igra već u subotu u Maglaju protiv istoimenog kluba.

www.rkbosna.ba