Bosna bolja od Zrinjskog u Visokom

Rukometaši visočke Bosne večeras u Visokom savladali su rukometaše Zrinjskog iz Mostara rezultatom 29:20 (poluvrijeme 19:9) te nakon duge serije teških utakmica sada idu na zasluženi odmor od par dana prije nastavka prvenstva i utakmice protiv RK Vogošća.

Nakon velike pobjede u Gračanici i plasmana u Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine, naši rukometaši su sasvim sigurno htjeli pružiti i dobru partiju pred svojim navijačima protiv jednog od najboljih timova ove sezone, te još uvijek aktuelnog osvajača Kupa, Zrinjskog iz Mostara.

Iako oslabljeni neigranjem 3 izuzetno važna igrača, Balte, Čole i Travančića, RK Bosna Centrotrans Visoko dobro je otvorio utakmicu, a Mirnes Grčo gdje je stao u Gračanici, samo je nastavio u Visokom, pa su tako naši rukometaši nakon 5 minuta ostvarili prednost od 4:0, da bi u 10. minuti rezultat već bio 8:2. U tim trenucima naša odbrana sa Grčom na golu je izgledala izuzetno dobro, a pogađali smo praktično sa svih pozicija, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 19:9 u korist Bosne.

Ipak, sjećanja na opuštanje protiv Borca u Visokom nakon velike prednosti u prvom poluvremenu za igrače su još uvijek svježa, što je potvrdilo i nešto slabije otvaranje drugog poluvremena, no igrači su se ovaj put dovoljno potrudili da stečena prednost ne dođe u pitanje. Da imamo zaista odličnu golmansku postavu potvrdio je i ulazak Sirče umjesto Grče u 40. minuti, budući da je Sirčo također napravio par sjajnih odbrana i tako digao publiku na noge.

Do kraja utakmice trener Sirćo je dao priliku za igranje i našim mladim momcima, a isto je učinio i trener Zrinjskog, pa je sigurno da ćemo mnoge od njih gledati u prvenstvenim dvobojima ova dva kluba i u godinama koje dolaze.

Na kraju, Bosna je slavila rezultatom 29:20, a naši momci narednu utakmicu igraju protiv RK Vogošća, što će sasvim sigurno biti još jedna teška i zanimljiva utakmica, budući da domaćini još gaje nadu da bi mogli osvojiti prvenstvenu titulu ove godine.

Kada u obzir uzmemo sve odigrane utakmice ove sezone, prijateljske i prvenstvene, omjer pobjeda i poraza između Bosne i Zrinjskog je 2:2, a ostaje da se vidi hoćemo li gledati dvoboj ova dva tima i u završnici Kupa.