Rukometaši visočke Bosne u humanitarnom meču savladali kuvajtski Al Samiy sa 25:23

U sklopu priprema za novu sezonu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Rukometnog kluba Bosna Visoko večeras su odigrali humanitarnu utakmicu protiv kuvajtske ekipe Al Samiya.

Meč je odigran u Kulturno-sportskom centru “Mladost”, a sav prihod od ulaznica na ovoj utakmici bit će doniran za liječenje malenog Vedada Avdagića, dječaka iz Visokog koji je obolio po rođenju od epilepsije, meningoencephalotidema, encephalopatije i usporenog psihomotornog razvoja. Vedadu je hitno potrebno liječenje u inostranstvu, zbog čega su humani ljudi iz RK Bosna Centrotrans odlučili pokrenuti ovakvu akciju.

U ovom susretu domaći rukometaši uspjeli su slaviti rezultatom 25:23, nakon što su gosti iz Kuvajta na poluvremenu vodili 9:12 na poluvremenu.

Kao najbolji u redovima RK Bosna istaknuo se Kapić, koji je postigao devet pogodaka, dok su Burić i Harmandić dodali po četiri. U gostujućoj ekipi briljirao je Abdurrahman.

U narednom periodu visočki rukometaši nastavit će sa odigravanjem pripremnih susreta, kako bi što spremniji dočekali predstojeću sezonu.

visoko.co.ba