Rukometaši visočke Bosne upisali drugu pobjedu u sezoni

Rukometaši visočke Bosne večeras su pred domaćom publikom savladali RK Leotar iz Trebinja rezultatom 31:22 (poluvrijeme 16:9) te tako novom premijerligašu nanijeli prvi poraz u ovoj sezoni.

RK Leotar je u Visoko sigurno doputovao u dobrom raspoloženju, nakon dvije ostvarene domaće pobjede, no u isto vrijeme i domaći rukometaši su željeli da se iskupe za skromnu partiju u Živinicama te pred svojim navijačima prikažu u najboljem svjetlu. Utakmica je otvorena sa izuzetno oštrim startovima od strane gostujućih igrača, no sudijski par u ovoj utakmici ipak nije dozvolio da utakmica izmakne kontroli te je uz odgovarajuća isključenja ipak vratio utakmicu u sportski okvir kakvog svi očekujemo.

Ipak, bez obzira na oštru igru, gosti nakon početnog vodstva u Visokom nisu mogli više, pa su se tako domaći rukometaši relativno brzo “odlijepili” na 4-5 golova razlike te zadržavali spomenutu prednost najvećim dijelom prvog poluvremena. Bez obzira na činjenicu da je često bio meta protivničkih igrača, kapiten Adnan Harmandić je još jednom nosio ekipu u napadu, a svojim golovima pridružili su mu se Divković i Kapić, uz atraktivne intervencije golmana Grče.

Gdje je Grčo stao u prvom poluvremenu, nastavio je Enes Sirčo, sa sjajnim odbranama protivničkih kontra napada, koji su digli publiku na noge te je do kraja utakmice skupio ukupno 8 odbrana, dok je Kapić nastavio da rešeta mrežu protivnika te je utakmicu završio sa ukupno 10 postignutih golova. Atraktivnim golovima sa preko 10 metara večeras se proslavio i Imamagić, a poseban aplauz dobio je povratnik na teren nakon povrede, Emir Omanović, koji je praktično već u prvom napadu postigao fantastičan gol te će nakon potpunog oporavka bez ikakve sumnje biti veliko pojačanje za visočake.

Svakako vrijedi spomenuti i moment iz 52. minute, kada je jednu “ničiju loptu” požrtvovano spasio mladi pivot Kenan Selimović, izgradio poziciju za šut te na žalost promašio, no visočka publika je opet prepoznala borbenost i zalaganje te Selimovića nagradila velikim aplauzom i ovacijama, što je on znao vratiti par minuta poslije kada je postigao svoj prvi gol.

Bez obzira što rezultat možda to ne otkriva, ekipa RK Leotar je vrlo dobro posložena te odlično vođena od strane trenera Milana Simonovića te neće biti lagan protivnik za bilo koju od ekipa u ovoj ligi.

Premijer liga se nastavlja ubrzanim tempom te ekipa Bosne narednu utakmicu igra već u nedjelju, u gostima protiv RK Slavija, koji će nakon još jednog poraza sigurno pokušati sve kako bi se domogli prvih bodova u novoj sezoni.

svijet-rukometa.com

3. kolo