Bosna u Derventi slavila sa 32:23

Bosna u Derventi slavila sa 32:23

Naši rukometaši večeras u Derventi zabilježili su šestu ovosezonsku pobjedu savladavši RK Derventa rezultatom 32:23 (poluvrijeme 14:14) te na taj način zadržali prvo mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Naši rukometaši večeras u Derventi zabilježili su šestu ovosezonsku pobjedu savladavši RK Derventa rezultatom 32:23 (poluvrijeme 14:14) te na taj način zadržali prvo mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Bez obzira na činjenicu da su naši rukometaši zbog plasmana na tabeli u utakmicu protiv RK Derventa ušli kao favoriti, iskustvo iz prošle sezone te činjenica da je RK Derventa par utakmica izgubio praktično u posljednjim minutama, pozivali su na oprez.

Domaći su poveli sa 1:0, a nakon par propuštenih prilika, naši su uspjeli postići svoj prvi pogodak tek u 4-toj minuti, kada je pogodio Harmandić. Nakon toga, za prvo vodstvo našeg tima pogađa Kapić, da bi u periodu od 6. do 9. minute naši napravili par tehničkih grešaka, što su domaćini iskoristili te poveli sa 4:2.

Na našem golu od prve minute izuzetno raspoložen je bio Grčo, dok su domaćini održavali vodstvo od 1 do 2 gola razlike ponajviše zbog teških grešaka te promašenih kontra napada. Bez obzira na činjenicu da se zbog spomenutih grešaka uvukla određena nervoza u našem timu, igrači ipak nisu dopustili da se Derventa odvoji na 3 gola razlike, ponajviše zahvaljujući golovima Adnana Harmandića i Ivana Divkovića.

Do novog izjednačenja naši su došli u 20-toj minuti, kada je sjajno pogodio Divković. U 24-toj minuti trener Dervente je pozvao timeout jer je bilo izvjesno da se naša ekipa diže u odbrani i napadu te da uz smanjenje broja tehničkih grešaka može napraviti značajniju rezultatsku razliku. Tako je i bilo, pa je Harmandić pogodio za 10:9. Do kraja prvog poluvremena ekipe su se smjenjivale u vodstvu te se na odmor otišlo pri rezultatu 14:14.

U drugom poluvremenu naši igrači su na teren izašli još odlučnije, sa jasnom željom da pokažu da su u ovom trenutku puno bolja ekipa. Praktično od prve minute nastavka naši su zaigrali jako u odbrani i efikasno u napadu, Harmandić je pogodio za 15:14, a a Omanović sa 16:14. U narednih nekoliko minuta naši su održavali prednost od 2 gola razlike, a vjerovatno ključni trenutak u utakmici desio se nakon što je Sirčo odbranio penal u 39-toj minuti te onemogućio RK Derventa da smanji zaostatak na jedan gol razlike uz igrača više na terenu, da bi za prvo vodstvo od 3 gola razlike za naš tim pogodio ponovo Harmandić.

Do kraja utakmice domaćini su pokušavali da brzo rješavaju svoje napade što su naši znali iskoristiti, Grčo je bio siguran na golu, a Kapić ponovo efikasan iz kontra napada uz Harmandića koji je nastavio pogađati iz svih pozicija. Do kraja utakmice trener Sirćo je priliku dao i Imamagiću, koji se predstavio sa dva sjajna gola sa bekovskih pozicija.

Iako je prvo poluvrijeme obilovalo greškama i promašenim zicerima našeg tima, u drugom poluvremenu naši su pokazali odlučnost i kvalitetu te sasvim zasluženo došli do šeste pobjede u ovoj sezoni.

Najefikasniji te ujedno najbolji igrač utakmice bio je kapiten Adnan Harmandić sa 12 postignutih golova, 6 je postigao Kapić, po 4 Burić i Divković, po 2 Imamagić i Omanović, dok su po jednom pogađali Balta i Međić. U redovima Dervente, najefikasniji su bili Mišanović sa 5 i Sibinčić sa 4 gola.

Narednu utakmicu naši igrači igraju već u srijedu, 21. novembra, od 19 sati u KSC Mladost Visoko protiv RK Goražde. Još jedna dobra utakmica naših igrača i pozicija na tabeli su dovoljan razlog da još jednom napunimo dvoranu i pružimo maksimalnu podršku našim igračima. Zaslužili su!