KUP BiH: RK Derventa – RK Bosna

Najava prve utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine: RK Derventa – RK Bosna

U okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, naši rukometaši snage će odmjeriti sa rukometašima RK Derventa u srijedu, 28. novembra, od 19 sati u Derventi.

Zbog obaveza RK Vogošća PH u Challenge Cupu naši rukometaši nisu igrali utakmicu 9. kola ovog vikenda, dok je RK Derventa na svom terenu bio uspješan te je savladao favorizirani sastav RK Sloga iz Doboja rezultatom 27:25, predvođeni Davorom Živanićem koji je postigao 9 golova.

Ovo je bila tek druga pobjeda RK Dervente ove sezone, no vrlo važna u nastojanju da ovaj klub i naredne sezone igra u Premijer ligi. Naši klubovi sastali su se u Premijer ligi prije samo desetak dana, kada je RK Bosna Visoko uspio da u Derventi savlada domaći klub te donese bodove u Visoko.

To znači da među našim ekipama nema velikih nepoznanica, no nakon pobjede protiv Sloge, sigurno je da će Derventa igrati mnogo rasterećenije te na svom terenu pokušati da se revanšira Bosni za poraz u Premijer ligi.

S druge strane, naša ekipa je sigurno izvukla dodatne pouke iz utakmice protiv Dervente, posebno iz prvog poluvremena, koje je obilovalo tehničkim greškama i nekarakterističnim promašajima iz kontra napada (što su naši momci ipak uspjeli popraviti tokom drugog poluvremena te napraviti značajnu razliku) te želi da napravi dobar rezultat u prvoj utakmici prije revanša u Visokom koji je zakazan za 5. decembar.

Naredne 3 sedmice će biti izuzetno teške za naše rukometaše jer će se igrati dvije utakmice sedmično, a povrh toga naši rukometaši će gostovati Gračanici, Vogošći i Borcu u okviru Premijer lige. Ipak, do kraja polusezone želimo još jednom da dokažemo da smo ove sezone sasvim zasluženo na samom vrhu te da uz podršku navijača ostvarimo što bolje rezultate.

Kup utakmica RK Derventa – RK Bosna Visoko igra se u srijedu, 28. novembra, od 19 sati u Derventi.

rkbosna.ba