Bosna preokretom do trijumfa nad Zrinjskim

Rukometaši visočke Bosne zabilježili su sedmu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine te večeras u Visokom nakon preokreta slavili nad rukometašima Zrinjskog iz Mostara rezultatom 28:22 (poluvrijeme 11:12).

U prvom poluvremenu, koje bi se moglo okarakterisati kao jedno od lošijih ove sezone za našu ekipu, naši rukometaši svoj prvi gol postigli su tek u 13. minuti. Mreža gola Zrinjskog je djelovala kao začarana, naši su promašivali sa krila, šest metara i iz sedmerca dva puta, dok se samo zahvaljujući nešto boljoj igri u odbrani i raspoloženom golmanu Grči, Zrinjski nije napravi značajniju razliku na samom početku.

Prva dva gola za naš tim postigao je ko drugi do kapiten Harmandić, no nakon dodatnih promašaja i tehničkih grešaka, Zrinjski je otišao na “plus 4”. U tim trenucima do izražaja je došla podrška navijača i iskustvo našeg tima, koji su polako uspjeli da istope prednost Zrinjskog, prije svega angažovanom igrom u odbrani. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću Zrinjskog, no zadnjih 10 minuta prvog poluvremena upućivalo je na to da naši mogu preokrenuti.

Drugo poluvrijeme je počelo na pravi način, te nakon dva gola iz kontra napada, naši su došli do vodstva, da bi se Zrinjski ponovo konsolidovao te preokrenuo za dva gola vodstva. U periodu od 45. do 50. minute, na scenu je stupio Tarik Medžić, koji je na sebe preuzeo odgovornost te u ključnim trenucima pogađao za naš tim i odveo Bosnu na prednost od 3 razlike, čime je utakmica praktično bilo prelomljena. Njemu su se sa golovima još pridružili Kapić iz kontra napada, Burić, Mimić i Divković, što je bilo dovoljno za 8 pobjedu u prvenstvu i ostanak na prvom mjestu. Najefikasniji u našem timu bili su Kapić sa 9 i Medžić sa 5 golova, dok je za Zrinjski Bošković pogodio 6 puta.

Iz ove utakmice bi se moglo zaključiti da su naši igrači pronašli način za pobjedu čak i u situaciji kada nisu igrali pretjerano dobro u napadu te pravili dosta tehničkih grešaka, da su pokazali dosta strpljenja te znali kazniti sve greška igrača Zrinjskog. S druge strane, Zrinjski se u Visokom predstavio u dosta dobrom svjetlu te je evidentno da ovaj mladi tim ima veliku perspektivu te da je još uvijek suviše rano da ih otpiše od plasmana u samu završnicu Premijer lige.

Za naše rukometaše nema puno odmora, s obzirom da se već u utorak igra revanš utakmica 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Dervente u Visokom, nakon čega slijedi derbi utakmica 11. kola premijer lige u gostima protiv RK Gračanica, koja bi mogla odlučiti i plasman ekipa u prvom dijelu prvenstva.

 

Rkbosna.ba