RK Bosna – RK Zrinjski od 18 sati u KSC Mladost

10. kolo PL BiH: RK Bosna – RK Zrinjski

 

 

Nakon pobjede u prvoj utakmici 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, rukometaši visočke Bosne na svom terenu u subotu dočekuju sportske prijatelje iz RK Zrinjski.

Za razliku od prošle sezone kada je RK Zrinjski bio u samom vrhu Premijer lige te izborio Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine, nakon odlaska nekoliko ključnih igrača te podmlađivanja ekipe, tim iz Mostara ove godine bilježi nešto skromnije rezultate, iako vrijedi istaknuti da na svom terenu ove sezone još nisu poraženi, te da su u Mostaru uspjeli savladati Gračanicu, Konjuh i Slaviju, uz remi sa RK Borac.

Bez obzira na navedeno, jasno je da RK Zrinjski i dalje ima kvalitet za Premijer ligu te da će njihova mlada ekipa iz kola u kolo postizati bolje rezultate, čemu svjedoči i pobjeda Zrinjskog u prvoj utakmici Kupa u gostima protiv RK Maglaj, a sasvim sigurno u nastavku sezone će tražiti i prve bodove na gostujućim terenima u Premijer ligi, kako bi se do kraja sezone ravnopravno uključili u borbu za mjesta koja vode u Play-off završnicu, uzimajući u obzir da im trenutno sedmoplasirani Maglaj “bježi” samo 3 boda uz utakmicu manje.

Kada je u pitanju naša ekipa, susret sa Zrinjskim dočekuje sa 7 uzastopnih pobjeda (6 u Premijer ligi i 1 u Kupu) te svakako želi da produži taj niz pred revanš utakmicu sa RK Derventa 5. decembra u Visokom te izuzetno teško gostovanje u Gračanici 8. decembra.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Zrinjski Mostar igra se u subotu, 1. decembra, od 18 sati u KSC Mladost Visoko. Delegirani sudijski par je Raca – Vrhovac, uz delegata Sušića, a ulaznica za utakmicu košta 3 KM.

RK Bosna Visoko igra dobro i zaslužuje maksimalnu podršku navijača na svakoj utakmici!

rkbosna.ba