RK Bosna 2 nakon preokreta do trijumfa nad RK Sana 7

U utakmici 12. kola Prve lige FBiH – grupa Sjever, naši mladi rukometaši koji nastupaju za RK Bosna 2 slavili su nad ekipom RK Sana 7 rezultatom 32:17 (poluvrijeme 8:8).


Iako su naši mladi rukometaši s obzirom na poziciju na tabeli te prikazanu igru u dosadašnjem dijelu sezone u ovu utakmicu ušli kao favoriti, u prvom poluvremenu teško su uspijevali da postignu gol, ponajviše zahvaljujući sjajnim odbranama golmana RK Sana 7, Aldina Pašagića. Naši su u početku pogađali preko Babića i Sirče, no uz veliki broj promašaja sa krilnih pozicija, na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 8:8.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. Pašagić je nastavio sa bravurama na golu, pa su gosti nakon nekoliko promašenih napada naših igrača, u jednom trenutku uspjeli da se odvoje na čak 4 gola razlike, 11:15. U tom trenutku, trener Handžić odlučuje da priliku pruži Adnanu Jamakoviću, koji se u sastav vratio nakon povrede, te promijeni formaciju u odbrani.

Ispostavilo se da su upravo te odluke bile ključne u cijeloj utakmici, budući da su posljednjih 20-tak minuta utakmice naši napravili furioznu seriju od 21-2 te slavili sa 32:17. Adnan Kurtović je “zaključao” svoj gol, poboljšana je realizacija iz kontra napada i krilnih pozicija, a već spomenuti Jamaković je za samo 15-tak minuta uspio da postigne čak 10 golova. Stariji gostujući igrači u tim trenucima su ispoljili određenu nervozu te napravili par nesportskih poteza, što su sudije ipak znale sankcionisati na adekvatan način.

Najefikasniji u našem timu bili su Jamaković sa 10 golova, po 5 su dodali Babić i Sirčo Sead, dok je 4 postigao Sirčo Harun. Sa druge strane, najefikasniji su bili Grbić sa 5 i Blagojević sa 4 postignuta gola.

Bila je ovo 7 pobjeda naših rukometaša u ovoj sezoni, koji svoju polusezonu u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever završavaju utakmicom 13. kola, kada gostuju jednoj od ekipa sa izraženim premijerligaškim ambicijama, tuzlanskoj Slobodi. Bez obzira na epilog te utakmice, već sada možemo konstatovati da je aktiviranje drugog tima za ovu sezonu bio pravi potez UO te da su naši mladi momci pruženu priliku iskoristili na pravi način.

rkbosna.ba