RK Vogošća – RK Bosna 27:30

Rukometaši visočke Bosne večeras su stigli do maestralne pobjede na novom teškom gostovanju kod ekipe Vogošće. Nakon kratkog pada forme tokom vikenda i poraza od trenutno prvoplasirane ekipe RK Gračanica, Visočani su uz veliku podršku svojih navijača na gostujućem terenu uspjeli stići do pobjede od 27:30

Baš kao i u Gračanici, prvo poluvrijeme u Vogošći ponudilo je mnoštvo uzbuđenja, a gosti iz Visokog pokazali su malo veći stepen koncentriranosti u odnosu na protivnika. Iako nisu stigli do željene igra na startu meča, priželjkujući bolji zamah u drugom poluvremenu Visočani su uspijevali da održe kakvu-takvu prednost do poluvremena, pa je tako nakon prvih 30 minuta rezultat glasio 12:13 u korist RK Bosna.

Posebno sjajnu partiju u prvom dijelu utakmice pružio je golman Enes Sirčo, koji je dodatno otežavao jakoj Vogošći da stigne do prednosti na domaćem terenu.

Na samom startu drugog dijela susreta igra Bosne nije mnogo obećavala, te se činilo kako će domaći rukometaši stići do trijumfa i tako nanijeti drugi poraz zaredom Visočanima. Ipak, da se takvo nešto ne dogodi pobrinula se sjajna odbrana visočke ekipe, koja je izdržala navalu pri rezultatu 21:18, a na krilima takve odbrane Visočani uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist.

Poslije toga bilo je jasno da je Bosna uspostavila nadmoć na terenu i da igra mnogo sigurnije što je, ispostavit će se, bio i pravi recept za pobjedu, jer su na krilima ovog preokreta uspjeli stići do veoma važnog trijumfa u gostima.

Ono što je također znakovito jeste da se rukometna publika u Visokom definitivno probudila, te je bilo sjajno slušati navijačke pjesme ogromnog Visočana koji su stigli u Vogošći. Tačnije, u pojedinim trenucima izgledalo da RK Bosna igra na domaćem terenu, što je sigurno doprinijelo odličnom nastupu visočkih rukometaša jer su uspjeli dobiti domaćinsku atmosferu na gostujućem terenu.Video Player00:0000:31

Za cijeli uspjeh RK Bosna Visoko večeras ponajviše su zaslužni Imamagić i Harmandić koji su postigli ključne golove za preokret i sticanje značajnije prednosti, no naravno ne smijemo zanemariti ni ostatak ekipe koji je velikom požrtvovanošću doprinio ovom trijumfu.

Nakon ove pobjede Visočani imaju svega nekoliko dana odmora, jer ih već u subotu očekuje novi susret sa ekipom RK Lokomotiva, koju će ugostiti na parketu KSC Mladost u Visokom.