Bosna – Lokomotiva 26:21

Rukometaši visočke Bosne večeras u Visokom ostvarili su desetu pobjedu u sezoni savladavši RK Lokomotiva iz Brčkog rezultatom 26:21 (poluvrijeme 12:13).

Nakon velike pobjede u gostima protiv RK Vogošća, naši rukometaši nastavili su sa ritmom igranja utakmica srijeda-subota zbog već poznatog kašnjenja u početku sezone, a priliku za novu pobjedu tražili su protiv RK Lokomotiva Brčko.

Iako je RK Lokomotiva Brčko ove sezone ušao u Premijer ligu, tim iz Brčkog je u prethodnih 11 utakmica zabilježio 5 pobjeda i 6 poraza, od čega je zadnji poraz bio poprilično ubjedljiv na domaćem terenu od banjalučkog Borca (16:24) u utakmici odigranoj u četvrtak, no čini se da su momci iz Brčkog u Visoko doputovali sa namjerom da naprave iznenađenje protiv prvoplasirane ekipe na tabeli.

Snježne padavine koje su dovele do problema u odvijanju saobraćaja širom Bosne i Hercegovine odigravanje ove utakmice stavile su pod znak pitanja, pa je na kraju uz kašnjenje u početku utakmice došlo i do promjene sudijskog para, a cijela situacija je čini se utjecala i na naš tim, kao i na navijače koji nisu bili sigurni da li će se utakmica uopće odigrati.

Za odigravanje same utakmice, RK Bosna Visoko posebnu zahvalnost iskazuje Općini Visoko, navijačima i prijateljima kluba, koji su se danas udružili u akciji čišćenja snijega, kako bi se prostor oko KSC Mladost pripremio za prilaz vozila i navijača, čime je još jednom pokazano da smo najjači kada smo zajedno.

Nakon što je Harmandić u prvom napadu pogodio okvir gola, nakon greške u napadu RK Lokomotive, za vodstvo i prvi gol iz kontra napada pogodio je Burić. U narednim minutama igralo se praktično gol-za-gol, a dva puta za naš tim pogađao je Kerim Čabaravdić sa krilne pozicije. Ipak, ono što je bilo vidljivo već na samom početku utakmice jeste da je u odbrani našeg tima nedostajalo intenziteta, pa su igrači Lokomotive poprilično jednostavno postizali golove sa svih pozicija. Također, čak i u situacijama kada su naši do prilike za postizanje gola dolazili iz izrađenih akcija, rukometaši Lokomotive su praktično od početka pa do kraja utakmice pokušavali omesti naše igrače, zbog čega je dosuđen veliki broj sedmeraca.

Do prvog vodstva na utakmici rukometaši Lokomotive došli su u 9. minuti, golom iz kontra napada za 6:5, da bi Inić već u slijedećem napadu pogodio za “plus 2” Lokomotive, što je nagovještavalo da bi ova utakmica za naše rukometaše mogla biti mnogo teža nego što se pretpostavljalo. Golovima Harmandića, Omanovića i Medžića, Bosna je ponovo preuzela vodstvo (8:7), dok ja na golu Grču zamijenio Sirčo, a zanimljivo je spomenuti da su naši golmani prvu odbranu u prvom poluvremenu zabilježili tek u 20. minuti.

Ipak, gosti se nisu predavali, pa su u drugoj polovini prvog poluvremena pružili još bolju igru i na odmor otišli sa zasluženom prednošću od 13:12. Prvu odbranu 



Uskoro opširnije…


RK Bosna Visoko – RK Lokomotiva Brčko 26:21 (12:13). KSC “Mladost”. Sudije: Brkić / Zuko. Delegat: Stevanović. Isključenja: Bosna: 8 min, Lokomotiva 6 min. Sedmerci: Bosna 9(6), Lokomotiva 1(1).

RK Bosna Visoko: Grčo, Čabaravdić K. (4), Burić (2), Sirčo E., Harmandić (6), Mimić (5), Čabaravdić A., Balta, Omanović (2), Selimović, Divković, Medžić (5), Imamagić (2). Trener: Edhem Sirčo.

RK Lokomotiva Brčko: Vukoje (5), Hercegovac, Đurikić, Dragutinović (3), Krvokapić (2), Mijatović, Petrović, Đukić, Đorđević, Baraković (1), Inić (4), Duvnjak (6), Mihajović, Subotić, Rikanović. Trener: Žikica Milosavljević

rkbosna