Najava utakmice 15. kola PL BiH: RK Bosna Visoko – RK Konjuh Živinice

Nakon pobjede u gostima protiv Maglaja, rukometaši visočke Bosne u nedjelju dočekuju ekipu RK Konjuh iz Živinica, koja je u jesenjem dijelu bila bolja od našeg tima na svom terenu.

Za razliku od prethodne sezone kada se u par navrata u neizvjesnim završnicama susreta naši rukometaši nisu najbolje snašli, u subotu su veoma neizvjesnoj utakmici ipak uspjeli savladati RK Maglaj i uz nova 3 boda zadržali prvo mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sa druge strane, ekipa Konjuha je u Živinicama savladala ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva rezultatom 24:22, a vrijedi istaći da se RK Slavija predstavio u veoma dobrom izdanju uz igrače koji su pojačali ovaj tim tokom prelaznog roka. Kada je u pitanju Konjuh, tokom pauze ekipa iz Živinica odigrala je par prijateljskih susreta, pa su tako slavili protiv Dervente, Lokomotive Brčko i Spačve Vikonvci, dok su poraženi od Maglaja. Klub su pojačali naš bivši golman Faris Žiga i srednji bek Mario Pavlak, koji je došao iz Izviđača, te će u ovoj ekipi sasvim sigurno dati jednu novu dimenziju.

Konjuh je nakon 14 kola na 8. mjestu Premijer lige, sa 7 pobjeda, 6 poraza i 1 neriješenim rezultatom, od čega se izdvajaju pobjede u gostima protiv dobojske Sloge, Slavije i neriješen rezultat protiv Maglaja. Konjuh je prošle sezone igrao i Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine, gdje je eliminiran upravo od naše ekipe, a s obzirom da se ekipa iz Živinica također bori za pozicije koje vode u play-off završnicu, sigurno je da nas očekuje zanimljiva utakmica u Visokom.

Utakmica između RK Bosna Visoko i RK Konjuh Živinice igra se u nedjelju, 24.2.2019. godine, od 17:30 sati u sportskoj dvorani Franjevačkog samostana u Visokom, zbog zauzetosti KSC Mladost tokom ove sedmice. Ograničen broj ulaznica za ovu utakmicu će biti pušten u prodaju od srijede po cijeni od 3 KM, a moći će se kupiti u Caffe Sound.