Enes Sirčo: Imamo veliki respekt prema Leotaru

Rukometaši visočke Bosne, nakon pobjeda protiv Maglaja u gostima i Konjuha na domaćem terenu, gostuju ekipi Leotara u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše. Visočani su pored mečeva sa Maglajem i Konjuhom, igrali i dvomeč Kupa BiH protiv Zrinjskog. 
“Mislim da smo dobro otvorili drugu polusezonu. Ako izuzmemo taj meč u Mostaru u revanšu Kupa, ostala tri meča smo odigrali na visokom nivou i ostvarili vrlo vrijedne pobjede. Znamo da je sada najveži pritisak na nama jer smo odavno na prvom mjestu, koje ne ispuštamo i sigurno da nam neće biti jednostavno u nastavku”, kaže sjajni golman Bosne Enes Sirčo. 

Uoči gostovanja Leotaru Sirčo ističe da će saigračima i njemu biti veoma teško, s obzirom na to da niko ove sezone nije odnio ni bod iz dvorane “Miloš Mrdić” u Trebinju. 
“Izuzetno cijenimo Leotar i imamo veliki respekt prema ovom timu, jesmo ih u prvom dijelu pobijedili devet razlike, ali to nije realan omjer snaga između ova dva tima. Idemo sad mi njima u goste i to na teren na kojem je, čini mi se, samo Lokomotiva u Premijer ligi BiH bila blizu osvajanja bod(ov)a. Dvorana u Trebinju je neosvojiva tvrđava i svjesni smo toga, ali svjesni smo i da imamo kvalitet, idemo se nadigravati, želimo uživati i nadamo se pozitivnom rezultatu i nastavku dobre serije rezultata”, poručio je Enes Sirčo. 

Utakmica između Leotara i Bosne igra se sutra (subota) od 19 sati u dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju.