RK Leotar – RK Bosna 2. marta



16. kolo PL BiH: RK Leotar Trebinje – RK Bosna Visoko

Nakon pobjede u utakmici protiv RK Konjuh iz Živinica, naši rukometaši okreću se utakmici protiv RK Leotar iz Trebinja, koji u dosadašnjem toku prvenstva nije zabilježio poraz na domaćem terenu.

Utakmica između Leotara i Bosne se može okarakterisati i kao derbi kola, budući da se sastaju prvoplasirana i petoplasirana ekipa Premijer lige, uvažavajući činjenicu da Leotar do sada nije poražen na svom terenu.

Ipak, u posljednjih 5 utakmica, RK Leotar je zabilježio 4 poraza, od čega se svakako izdvaja neočekivani poraz od RK Slavija u prošlom kolu, pa će ekipa iz Trebinja sasvim sigurno imati dodatni motiv da se iskupi pred svojim navijačima te eventualnom pobjedom zadrži među pozicijama koje vode u play-off završnicu.

U prvom dijelu sezone, naši momci su u Visokom slavili rezultatom 31:22, a vrijedi napomenuti da je polovinom decembra Leotar napustio trener Milan Simonović, kojeg je na klupi naslijedio Darko Tavrić. Pored toga, klub su napustili igrači Bojović i Mićić, dok je došao Vještica.

Naš tim je ove sezone već pokazao da može kvalitetno odigrati i na gostujućim terenima, a ohrabruje i podatak da su u prošlom kolu izuzetno efikasna bila i naša krila, pa ekipa u Trebinje svakako putuje u dobrom raspoloženju sa željom da ostvari još jednu pobjedu.

Utakmica RK Leotar – RK Bosna igra se u subotu, 2. marta, od 19 sati u sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju. Utakmicu će suditi par Božić – Slipac uz delegata Rastodera.

rkbosna.ba