Visočka dvorana suspendovana – Prvi tim Bosne protiv Slavije u Hadžićima



Uslijed suspenzije KSC Mladost Visoko na jednu utakmicu zbog ubacivanja predmeta od strane gledalaca na teren u utakmici protiv RK Borac Mtel Banja Luka, rukometaši prvog tima svoju domaću utakmicu će na žalost morati odigrati van Visokog.

Rukometaši našeg prvog i drugog tima će ponovo na teren u nedjelju, kada se u okviru utakmica 17. kola Premijer, odnosno Prve lige FBiH, sastaju sa RK Slavija i ŠR Čelik Junior.

Na teren u nedjelju će prvo izaći naši mladi rukometaši koji nastupaju za RK Bosna 2. Naši mladi rukometaši će u utakmici protiv ŠR Čelik Junior pokušati da prekinu niz poraza, a nakon nesretnog poraza protiv Rudara iz Banovića u Visokom te poraza od RK Žepče u gostima gdje su pokazali vrlo dobru igru.

ŠR Čelik Junior je bez sumnje jedna od boljih ekipa u Prvoj ligi FBiH te su u dosadašnjem dijelu lige u 15 utakmica zabilježili 13 pobjeda uz samo 2 poraza, i to od Slobode i Krivaje, pa će utakmica protiv Čelik Junior sigurno biti dobra prilika za naše mlade rukometaše da još jednom pokažu svoje umijeće. Utakmica RK Bosna 2 Visoko – ŠR Čelik Junior Zenica igra se u nedjelju, 10. marta, od 14 sati u KSC Mladost Visoko. Utakmicu će suditi par Čaušić-Muratović, a delegat je Štitkovac. Ulaznica za utakmicu košta 2 KM.

Sa druge strane, naš prvi tim će u nedjelju snage odmjeriti sa rukometašima Slavije iz Istočnog Sarajeva. RK Slavija, koji je bez pobjede u prvom dijelu Premijer lige, tokom zimske pauze pojačao se sa par igrača te sada pruža mnogo bolje partije, a u pretposljednjem kolu uspjeli su na domaćem terenu savladati RK Leotar iz Trebinja.

Naš tim koji ima pozitivan niz rezultata u Premijer ligi u nastavku te se i dalje nalazi na prvom mjestu Premijer lige, u ovu utakmicu ulazi nakon prvog poraza na domaćem terenu ove sezone u utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca. Bez obzira na poraz u toj utakmici i sve okolnosti koje su pratile spomenutu utakmicu, od naših rukometaša i dalje očekujemo da se bez obzira na sve još jednom izdignu i pokažu pobjednički mentalitet, koji su već toliko puta demonstrirali ove sezone, te zabilježe novu pobjedu u Premijer ligi.

Uslijed suspenzije KSC Mladost Visoko na jednu utakmicu zbog ubacivanja predmeta od strane gledalaca na teren u utakmici protiv RK Borac Mtel Banja Luka, rukometaši prvog tima svoju domaću utakmicu će na žalost morati odigrati van Visokog.

Utakmica između RK Bosna Visoko i RK Slavija Istočno Sarajevo igra se u nedjelju, 10. marta, od 16:00 sati u KSIRC Hadžići. Utakmicu će suditi par Anušić, uz delegata Petkovića.