KUP BiH: Revanš utamkica 13. marta, od 19:30 sati u dvorani Borik



Sezona se nastavlja ubrzanim tempom sa po 2 utakmice sedmično, pa nakon pobjede protiv Slavije u Premijer ligi, naši rukometaši već u srijedu gostuju u Banja Luci gdje će pokušati nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i izboriti plasman u finale Kupa.

O prvoj utakmici u Visokom između Bosne i Borca je mnogo toga već rečeno i napisano. Uz skraćenu rotaciju, propuste u odbrani i veliki broj nekarakterističnih tehničkih grešaka za našu ekipu, teško je bilo izboriti pozitivniji rezultat. Bez obzira to, čak i prva utakmica je pokazala da se naša ekipa može ravnopravno nositi sa Borcem, što je pokazala i serija od 9-3 u drugom poluvremenu, kada su naši došli do izjednačenja, a glavne karakteristike tog perioda igre su bile bolja igra u obrani i manji broj tehničkih grešaka.

Nakon Borca, naša ekipa odigrala je sasvim dobru utakmicu protiv Slavije u Hadžićima te zabilježila 13 pobjedu u sezoni za ostanak na prvom mjestu Premijer lige. U toj utakmici, izuzetno raspoloženi su bili Toromanović i Omanović sa po 7 golova, dok su Harmandić i Imamagić dodali po 6. Sa druge strane, Borac je igrao derbi u Vogošći u subotu, gdje je domaći tim bez većih problema uspio da savlada Borac te prekine veliku seriju tima iz Banja Luka.

Ni Bosna ni Borac nemaju puno vremena za odmor. Prva utakmica polufinala u Visokom se može posmatrati kao prvo poluvrijeme i bez obzira što Borac preuzima ulogu favorita, vjerujemo da nas čeka još jedna dobra utakmica u kojoj će naš tim imati još mnogo toga za pokazati na terenu.

U tom smislu, bez obzira što Borac ima značajnu prednost od 4 gola iz prve utakmice, kao i prednost domaćeg terena, iz Visokog treba da se pošalje samo jedna poruka: nema predaje, naši rukometaši dolaze u Banja Luku da odigraju što bolju utakmicu i pokušaju  izboriti finale.

Utakmica RK Borac Mtel Banja Luka – RK Bosna Visoko igra se u srijedu, 13. marta, od 19:30 sati u dvorani Borik.