RK Bosna – RK Slavija 29:22

Rukometaši visočke Bosne danas u Hadžićima ostvarili su svoju 13 pobjedu u sezoni savladavši RK Slavija iz Istočnog Sarajeva rezultatom 29:22 (poluvrijeme 14:12).

Nakon poraza od Borca u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine i svih okolnosti koje su pratile tu utakmicu, odnosno činjenice da je došlo do neplaniranih promjena u igračkom kadru, naši rukometaši su u susret sa Slavijom i dalje ušli sa jasnom ambicijom da ostvare novu pobjedu i zadrže prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

Kada je u pitanju RK Slavija iz Istočnog Sarajeva, iako već davno otpisan iz Premijer lige, nakon dolaska par igrača tokom polusezone, prije svega Adisa Hrbata iz Vogošće, te činjenice da više ne igraju pod velikim pritiskom, u nastavku sezone pružaju sasvim solidne partije, što su pokazali i danas u Hadžićima. Kao što je poznato, zbog suspenzije KSC Mladost Visoko, naši rukometaši su u ovoj utakmici bili domaćini u Hadžićima te su ponovo imali i veliku podršku svojih navijača iz Visokog.

Utakmica je otvorena izjednačenom igrom sa obje strane pa se prvih desetak minuta igralo gol za gol. Naši su izgledali solidno u napadu, protok lopte je bio nešto brži nego li je to bio slučaj u utakmici protiv Borca, no činilo se da i dalje nedostaje “oštrine” u odbrani te u duelima sa bekovima Slavije. Krajem prvog poluvremena priliku na golu je dobio i Ahmed Čabaravdić, koji je digao publiku na noge sa par efektnih odbrana. Vodstvo od 2 gola razlike naši su zadržavali tokom cijelog poluvremena pa se na odmor otišlo pri rezultatu 14:12 u korist Bosne.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla nešto bolja fizička pripremljenost naših igrača pa se uz pojačani intenzitet igre u odbrani te raspoloženog Sirču na golu u nastavku, prednost Bosne vrlo brzo popela na 5 golova. Posebno efikasan u drugom poluvremenu bio je Muhamed Toromanović, koji je utakmicu završio sa 7 golova, a seriju dobrih utakmica nastavio je i Nedžad Imamagić koji je postigao 6. Iako su rukometaši Slavije veći dio utakmice pokušavali da udalje Harmandića od svog gola, to našeg kapitena nije spriječilo da postigne 6 golova te podijeli veliki broj sjajnih asistencija. Raspoložen je bio i Omanović koji je utakmicu završio sa 7 golova, uz par veoma atraktivnih golova sa pozicije lijevog krila.

Sa 13 pobjedom u ovoj sezoni, naši momci su nakon samo 17 odigranih utakmica, osvojili više bodova (40) nego u toku cijele prethodne sezone (38). U do sada odigranim službenim utakmicama ove sezone u okviru Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine, naš tim je ostvario 16 pobjeda, 1 neriješen rezultat uz 5 poraza.

Nakon utakmice sa Borcem, dobar dio sportske javnosti je već otpisao našu ekipu iz svih kombinacija za ostvarivanje dobrih rezultata u ovoj sezoni, no mi i dalje smatramo da ovaj tim ima kvalitet i pobjednički karakter.

Bez obzira što postoje mnogi koji ne žele da visočku Bosnu vide na vrhu, sigurni smo da će svi momci koji nose dres RK Bosna Visoko zajedno sa stručnim štabom, a iza kojih stoji Upravni odbor sa punom i nedvosmislenom podrškom, u svakoj utakmici do kraja sezone dati svoj maksimum kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi te RK Bosna Visoko vratio u evropska takmičenja. Nema predaje, idemo po nove pobjede!

RK Bosna Visoko – RK Slavija Istočno Sarajevo 29:22 (poluvrijeme 14:12).Dvorana: KSIRC Hadžići. Sudije: Anušić/Anušić Delegat: Petković. Isključenja: Bosna 6 min., Slavija 2 min. Sedmerci: Bosna 3 (3), Slavija 2 (2).

RK Bosna Visoko: Sirčo, Čabaravdić A., Čabaravdić K., Burić 1, Kapić 1, Harmandić 6, Čolo, Balta, Selimović 1, Imamagić 6, Omanović 7, Toromanović 7.
Trener: Edhem Sirčo.

RK Slavija Istočno Sarajevo: Trapara, Čaber, Benić 1, Božić 3, Domazet 1, Kovačević, Beribaka, Tešanović, Tošić, Vuletić 2, Močić 2, Kerić, Ristić, Pekić 1, Hrbat 10, Vukadin 2.
Trener: Goran Tomić.