Borac ipak zasluženo u finalu

Iako otpisani od većeg dijela sportske javnosti, naši rukometaši su još jednom pokazali da se na njih treba ozbiljno računati u završnici ove sezone.

Bez obzira što su mnogi smatrali kako će Borac imati lagan zadatak pred revanš u Banja Luci, od prvog pa do posljednjeg zvižduka na utakmici u Banja Luci bilo je jasno da su naši momci došli da ostvare pobjedu i pokušaju ostvariti plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac je ostvario prednost na samom otvaranju utakmice, da bi naši do izjednačenja došli polovinom prvog poluvremena, nakon čega su preuzeli i vodstvo, a u 22. minuti prvi put došli do 2 gola prednosti, sa kojom se otišlo i na odmor (12:14), što je davalo nadu da bi naši rukometaši u ovoj utakmici mogli nadoknaditi zaostatak od 4 gola iz prve utakmice u Visokom.

Ipak, Borac je otvorio drugo poluvrijeme nešto boljom igrom te se vratio u utakmicu, no naši su u 42. minuti ponovo imali 2 gola prednosti (17:19). Ipak, bolje od toga čini se da nije moglo, budući da je prvo ime Borca ponovo bio ko drugi nego njihov iskusni golman Bojan Ljubišić, koji je u utakmici koja je obilovala neuobičajeno velikom brojem sedmeraca, odbranio nevjerovatnih 5 sedmeraca našoj ekipi.

Iako je naša ekipa bez ikakve sumnje zaslužila pobjedu u Boriku, Borac je do kraja stigao prednost naše ekipe te se utakmica završila neriješenim rezultatom 27:27, što je bilo dovoljno za plasman Borca u finale. Najefikasniji u našoj ekipi bio je kapiten Harmandić sa 7, dok su po 6 golova postigli Imamagić i Toromanović.

Bez obzira na sve okolnosti, polufinale je ponudila dvije zaista dobre utakmice te poslužili kao svojevrstan nagovještaj za ono što nas čeka u play-off završnici, a gdje će, sigurni smo, naša ekipa imati još mnogo toga za reći. Sportskim prijateljima iz Borca želimo sve najbolje u nastavku Kup takmičenja, ali i izazovima koji ih čekaju u EHF Challenge Cupu.

Od naše ekipe u Banja Luci smo sinoć vidjeli upravo ono što i želimo, borbenu i požrtvovanu igru do samog kraja, bez obzira na rezultat i protivnika, a uz nastavak dobrog rada stručnog štaba i igrača, odnosno adekvatnu podršku svih ostalih struktura kluba, sponzora i navijača, sigurni smo da u ovoj sezoni možemo da ostvarimo zacrtane ciljeve te vratimo Bosnu u evropska rukometna takmičenja.

Za naše igrače nema puno odmora, s obzirom da već u subotu gostuju u Doboju i igraju utakmicu protiv RK Sloga, gdje će svakako tražiti novu pobjedu u Premijer ligi. Idemo dalje!

RK Borac Mtel Banja Luka – RK Bosna Visoko 27:27 (poluvrijeme 12:14). Dvorana: Borik u Banja Luci. Sudije: Božić/Slipac. Delegat: Hasić. Isključenja: Bosna 10 min., Borac 8 min. Sedmerci: Bosna 8 (3), Borac 10 (8).

RK Borac Mtel Banja Luka: Unčanin 5, Durđević, Daničić 2, Mijatović 1, Ljubišić 1, Bubić, Subotić, Nježić 2, Savić 1, Lukić 1, Miljković, Rađenović 4, Čelić, Šešić 3, Buljina 2, Dakić 4.
Trener: Mirko Mikić.

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo, Čabaravdić A., Čabaravdić K. 1, Burić 2, Kapić 4, Harmandić 7, Čolo, Balta 1, Omanović, Selimović, Toromanović 6, Imamagić 6, Jamaković, Babić.
Trener: Edhem Sirčo.