Parovi 18. kola Prve lige FBiH



Parovi 18. kola Prve lige FBiH:

Subota, 16.03.2019. u 15:00 sati

MOSTAR: Velež-Jedinstvo

ČAPLJINA: Čapljina-Tošk

VISOKO: Bosna-Slaven

GRAČANICA: Bratstvo-Rudar

NOVI TRAVNIK: Novi Travnik-Orašje

JAJCE: Metalleghe BSI-Vitez

GRADAČAC: Zvijezda-Igman

Nedjelja, 17.03.2019. u 15:00 sati

SARAJEVO: Olimpik-Goražde

TABELA
Prva liga Federacije BiH

FK VELEŽ42
FK OLIMPIK38
NK TOŠK30
NK JEDINSTVO29
NK ZVIJEZDA28
FK RUDAR26
HNK ORAŠJE25
FK GORAŽDE24
HNK ČAPLJINA24
FK IGMAN22
NK BRATSTVO19
NK SLAVEN19
NK METALLEGHE BSI17
NK VITEZ17
NK NOVI TRAVNIK13
NK BOSNA10
Službena lica 18. kola Prve lige FBiH

U subotu i nedjelju se igraju susreti 18. kola Prve lige FBiH. Proteklo kolo donijelo je mnogo bure, ali i prvi poraz Veleža. 

Rođeni su razočarani dijeljenjem pravde Kenana Bajraktarevića i njegovih pomoćnika, pa se oči javnosti sigurno i za vikend biti uprte u službena lica.

Pravdu na meču Veleža i Jedinstva će dijeliti Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja sa svojim pomoćnicima Emirom Delićem iz Zenice, te Josipom Čolić sa Kupresa. Četvrti sudija je Benjamin Deljković (Sarajevo).

Prvi pratilac Veleža, Olimpik u nedjelju dočekuje Goražde. Na centru će se naći Elvedin Topuzović iz Tuzle. Njegovi pomoćnici su Mirza Čejvanović (Tuzla) i Boris Bilješko (Novi Travnik). Darko Gedžić iz Brčkog je četvrti sudija.

Mehmedičević Mahir (Gradačac) sa pomoćnicima Edin Redžovićem i Harisom Ljucom dijelit će pravdu u duelu Čapljine i TOŠK-a, dok će Martinović Josip se naći na centru u duelu Bosne i Slavena.

Ilija Živković iz Orašja glavni je sudija duela Bratstvo Rudar, dok su njegovi pomoćnici Hasan Nanić (Bužim) i Edin Zjakić (Bihać).

U kantonalnom derbiju na Mračaju igraju Metalleghe BSI i Vitez. Glavni sudija tog meča je Travničanin Haris Poprženović, a njegovi pomoćnici su Emir Zahiragić i Mirza Tičić, oba iz Sarajeva. Četvrti sudija je Azem Karić (Zenica).

Emir Spahalić dijeli pravdu u duelu Novog Travnika i Orašja, a isti posao očekuje Haris Halkića iz Sanskog Mosta u duelu Zvijezde i Igmana.

Sedam susreta ovog kol igra se u subotu sa početkom u 15 sati, dok se kolo završava u nedjelju kada Olimpik dočekuje Goražde.