Sretan rođendan Senadu Skopljaku

6.4.1957. – Senad Skopljak, rukometni trener

Senad Skopljak je svoju igračku karijeru počeo u visočkoj Bosni u kojoj se zadržao 22 godine kao aktivni igrač, jednu godinu je igrao za sarajevski Željezničar, dvije i po godine je igrao za Bratstvo iz Pucareva (gdje je jednu polusezonu bio trener-igrač), a ostalih 18 i po godina Skopljak je igrao za visočku ekipu.
Kao igrač osvojio je s Bosnom prvenstvo i Kupa BiH, a jednom mu je to pošlo i za rukom kao igraču i treneru visoček Bosne 1995. godine.
Kao trener je Visočane vodio u tri navrata, i to u periodu od 1994. do 1997., pa onda od oktobra 2004. do jula 2006., a treći mandat mu je bio od juna 2008. do jula 2010., što znači da je ukupno bio na klupi Bosne šest i po godina. 2004. osvojio je dva prvenstva države u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Trener državnog tima 1999. godine.

Jedan je od prvih trenera sa prostora bivše Jugoslavije koji je radio u Kataru, gdje se zadržao pet godina. U tih pet godina vodeći Al Arabi, Al Ittihad i Al Rayyan osvojio je 11 medalja ( tri zlatne, 4 srebrene i 4 bronzane), jednu godinu je bio i trener Al Ahlya u Bahreinu.

U Bosni i Hercegovini je bio trener već pomenute visočke Bosne, sarajevske Bosne, Željezničara, Kaknja, Goražda, Vogošće, Čelika, a trenutno konsultant u RK Kiseljak – inače je diplomirani Višesportski trener na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj.

Od 1995. godine ima zvanje viši sportski trener Fakulteta za sport u Sarajevu.
Iz rukometne kuhinje Senada Skopljaka je dosta vrhunskih igrača od toga veliki broj reprezentativaca sa zavidnim karijerama.

(scsport.ba – foto magazintrendy.net)

magazinplus.eu / visoko.ba