Burić: Najbitnije je da pobijedimo Borac, pa ćemo poslije o kalkulacijama

Derbi 26, odnosno posljednjeg kola regularnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Visokom gdje Bosna dočekuje Borac. Bit će ovo četvrti međusobni duel ova dva tima ove sezone, a dva puta je slavio u banjalučki tim, dok je jednom bilo neriješeno.
Borcu ova utakmica dolazi između dva meča finala Kupa BiH, a u prvom su crveno-plavi slavili protiv Izviđača sa 23:22, pa sada sa mnogo rasterećenja čekaju revanš na svom terenu.Bosna je kao uvertiru za derbi imala u Brčkom, gdje je savladala Lokomotivu i sačuvala prvo mjesto na tabeli.
– Imali smo kontrolu meča protiv Lokomotive od prve do posljednje minute. Najbitnije je da smo čuvali vodstvo i na kraju upisali nova tri boda, kaže bek Bosne Mahir Burić.On ističe da Visočani ne razmišljaju o kalkulacijama i borbi za prvo mjesto sa Gračanicom, koja ima isto bodova kao i Bosna, ali i bolji međusobni omjer.
– Nije naše da se bavimo kalkulacijama. Bili prvi ili drugi play-off je priča za sebe i u svakom meču se mora dati maksimum. Naravno, ta prva pozicija ima svoje prednosti, posebno u finalu, ali nama je najbitnije da u meču sa Borcem damo sve od sebe i pobijedimo, a poslije toga ćemo se baviti kalkulacijama, rekao je Burić, koji je na kraju istakao da se nada i velikoj podršci s tribina.
Meč Bosna – Borac igra se sutra (subota) od 19 sati u KSC Mladost u Visokom.