Kompanija Vispak novi generalni sponzor RK Bosna

Kompanija Vispak iz Visokog, članica grupacije AS Holding, novi je generalni sponzor Rukometnog kluba Bosna Visoko. Ugovor je potpisan na tri godine, a potpisali su ga Nina Bijedić-Mujanović, direktorica kompanije Vispak, i Adnan Delić, predsjednik Upravnog odbora RK Bosna Visoko.

“Vispak Visoko kroz višedecenijsku tradiciju pozicionira se veoma uspješno, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu, te je u kontinitetu jedna od najviše društveno-odgovornih kompanija. Nama je posebna čast što smo ozvaničili generalnim sponzortvom ugovor sa RK , koji je jedan od simbola grada Visokog, ali i države BiH. Vispak, kao kompanija koja je oreijentisana pravim vrijednostima, ne samo u smislu prehrambenih proizvoda, gdje je nužnost i osnova vrhunski nivo kvaliteta, njeguje komunikaciju sa sportskim klubovima”, kazala je Nina Bijedić-Mujanović i dodala:

“Ali ističem, posebno nam je zadovoljstvo da uz jedan ovakav klub, višedecenijske historije, stanemo sa svojim brendovima. Prije svega sa Zlatnom džezvom, brendovima bosanske kuhinje, slatkim brendovima. Svaki njihov uspjeh će biti potvrda da je BiH država koja ima niz vrijednosti, koje možemo i moramo njegovati i svaki njihov uspjeh će biti uspjeh svih državljana BiH i same kompanije Vispak.”

Predsjednik UO RK Bosna Vispak Visoko Adnan Delić kazao je da će se klub truditi da maksimalno opravda povjerenje.

– Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je da u svojstvu predsjednika Upravnog odbora RK Bosna potpisujemo ugovor sa renomiranim brendom kao što je Vispak. Nama u RK Bosna zaista će biti posebno zadovoljstvo da na terenu i van njega svojim ponašanjem i sportskim rezultatima opravdamo povjerenje koje nam je ukazao Vispak i kompletna AS grupacija, kojoj se ovom prilikom zahvaljujem. Nama je to izuzetno značajno sa više aspekata. Ne moram objašnjavati zašto, jer znamo u kakvom stanju je sport u BiH. Spajanjem ova dva brenda mislim da će to biti pun pogodak i mislim da ćemo u ove tri godine, koliko ćemo nositi ime Vispaka pored imena kluba, poslije niza godina posta bez trofeja, biti sretni i ponosni na ono što smo uradili. Koristim ovu priliku, također, da pozovem i sve ostale društveno-odgovorne kompanije, kako u Gradu Visokom, tako i van Grada Visokog, da se pridruže ovom zaista jednom finom i lijepom sportskom projektu, koji za cilj ima da mladim ljudima u Visokom i cijeloj BiH da priliku”, rekao je Delić i na kraju dodao:

“Svjedoci smo činjenice da mladi ljudi odlaze iz BiH u potrazi za boljom budućnošću, a obaveza svih nas, koji možemo pomoći, da mladim ljudima damo šansu da naprave nešto u svom životu, da im damo priliku da se afirmišu i kao sportisti i kao ljudi. I još jednom se zahvaljujem kompaniji Vispak i AS grupaciji na ovom ugovoru.”