ZDK: Prijem za osvajače medalja na Balkanskom prvenstvu u Sofiji

PRIJEM NAŠIH TAKMIČARA (OSVAJAČA MEDALJA SA BALKANSKOG PRVENSTVA) KOD PREMIJERA ZE-DO KANTONA

Dana 23.09.2019. godine u Uredu premijera ZE-DO Kantona G-dina Mirze Ganića, izvršen je prijem predstavnika  Taekwodno Kolektiva Bosna,  našeg trenera Edin – Kajević – Kaja i naših takmičara osvajača medalja sa održanog Balkanskog prvenstva u Sofiji – Bugarska Sajre Kajević (zlatna medalja) i Fahrudin Adilovi (bronzana medalja).  Sastanku su prisustvovali i takmičari i osvajači iz druga dva kluba iz ZE-DO kantona. Sastanku su pored premijera G-dina Ganić Mirza prisustvovao i resorni Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona G-din Spahija Kozlić.

Premijer je čestitao osvajanje medalja našim predstavnicima i zaželio u budućnosti osvajanje medalja na međunarodnim prvenstvima i takmičenjima, te jasno potvrdio da će ZE-DO Katon i vlada na čelu s Premijerom i resornim Ministarstvom i dalje podržavati vrhunske sportske rezultate.


Na Balkanskom prvenstvu učestvovalo je 6 članova TKD “Bosna” (u okviru TKD reprezentacije BiH), a ekipu je predvodio glavni trener Edin Kajević, 5. dan.
Sajra Kajević je ostvarila 4 pobjede i stekla je titulu Balkanske prvakinje, dok je Fahrudin Adilović ostvario 1 pobjedu i zauzeo treće mjesto na ovom vrlo jakom takmičenju.