Sloga GV – Bosna V 28:25

Rukometni spektakl za pamćenje: Bosna pala u grotlu Sloginog doma!

Domaći slavili novu pobjedu

Slavit će se večeras u Gornjem Vakufu Uskoplju. Sloga je večeras svečano proslavila 63. rođendan, a u grotlu njenog doma pala je visočka Bosna. Bilo je 28:25.

Danima je u G. Vakufu Uskoplju glavna tema bio subotnji meč. Karte se ‘otišle’ u rekordnom roku, a rukometašima je preostao najteži dio posla. Savladati kvalitetnog rivala i tako staviti šlag na tortu. I uspjeli su domaći.

Nakon prvog dijela bilo je 13:12, te je bilo jasno da nas čeka i sjajan drugi dio. Ipak, domaći su pokazali više i na krilima sjajnih navijača u slavljeničkoj atmosferi došli do pobjede. Na kraju je na semaforu pisalo 28:25.

Kod Sloge se sa 11 golova istakao Admir Purić, dok je Amer Dedić dodao sedam. Vrijedi istaći i golmana Berzada Demirovića koji je upisao čak 14 odbrana, od toga dva sedmerca.

U Bosni po sedam golova postigli su Almir osmanhožić i Luka Karanović.

Premijer liga za rukometaše, 11. kolo:

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje – RK Bosna Visoko 28:25 (13:12)

MRK Sloga: Biljaka, Halebić 2, Dedić 7, Gudić, Ljutić 5, Đikić, Rušpić, Gavrić, Pokvić, Stanojčić, Pedić, Kahrić, Šaravanja 3, Purić 11, Destanović, Demirović.

RK Bosna: Žiga, Osmanhodžić 7, Burić 2, Čabaravdić 1, Harmandić 4, Sirčo, Balta 1, Keso, Imamagić, Karavdić 1, Redža, Sirčo, Karanović 7, Omanović 2, Jamaković A., Jamaković E..

Portal SportSport.ba