Bosna Vispak u drugi dio sezone krenula pobjedom protiv Lokomotive

U prvom meču proljetnog dijela šampionata, rukometaši Bosne Vispak pobijedili su ekipu Lokomotive rezultatom 27:24. Bio je ovo meč u kojem su gosti sve držali u svojim rukama u prvih 20-ak minuta, imali i pet golova prednosti na startu (6:1), ali do odmora se Visočani konsoliduju i uspijevaju na poluvrijeme otići sa rezultatom 13:13.

U nastavku meča Bosna Vispak je bila ta koja je diktirala tempo – imala je vodstvo, čuvala prednost i u posljednju minutu ušla sa četiri gola razlike, te je bilo jasno da će tri boda ostati u Visokom.

Raduje što je večeras Enes Sirćo bio na visokom nivou i sakupio je 18 odbrana, a koliko znači kapiten Adnan Harmandić vidjelo se i u večerašnjem meču, maltene prvom poslije povrede i u istom je bio naš najefikasniji strijelac sa šest pogodaka. Odlični su večeras bili i Adnan Balta, Luka Karanović i Almir Osmanhodžić sa po pet pogodaka, a ova širina među strijelcima je možda i najpozitivnije sa večerašnje utakmice. Mahir Burić je dodao tri, Berin Keso dva, a Kerim Čabaravdić jedan pogodak.

U redovima gostiju sjajnu partiju odigrao je Igor Krivokapić, koji je postigao 10 pogodaka.
Našim momcima i stručnom štabu čestitamo na pobjedi, a svakako čestitke upućujemo i ekipi Lokomotive, koja je opravdala ulogu najprijatnijeg iznenađenja sezone u Premijer ligi.

U narednom kolu, za sedam dana Bosna Vispak će gostovati ekipi Iskre u Bugojnu.

rkbosna