Optimizam u taboru visočke Bosne, Joldić: Idemo u Zenicu slaviti i osvojiti Kup ZE-DO kantona

U srijedu se na stadionu “Kamberović polje” u Zenici sa početkom u 17,30 sati igra finale Kupa ZE-DO kantona, a koplja će ukrstiti kantonalni ligaš FK Steel City iz Zenice i drugoligaš NK Bosna iz Visokog.

Mnogo puta do sada Kup je pokazao da su moguća brojna iznenađenja i neočekivani rezultati, da ne pobjeđuje uvijek ekipa iz višeg ranga takmičenja, a pogotovo kada se igraju završni mečevi i borba za veliki pehar. Iz tog razloga u Bosni su ovom finalu ušli maksimalno ozbiljno, sa željom da baš oni na kraju u vis podignu pobjednički pehar.

Iako su neočekivano u nedelju na svom terenu u prvom kolu druge federalne lige-centar pretpjeli visok poraz od ekipe Unisa (0:4 op.au.) raspoloženje u visočkom timu pred finale je na visokom nivou. Svi igrači koji su u rosteru za ovu utakmicu (Seferović, Hrnjić, Junuzović, Merdić, Đuđević, B.Hindija, T.Hindija…) marljivo su trenirali i jedva čekaju početak meča, sa željom da zaigraju mnogo bolje, efikasnije, borbenije… nego protiv Unisa i da pobjednički pehar ponesu u Visoko.

Pred ovu utakmicu šef stručnog štaba bosne, naš nekadašnji reprezentativac, Omer Joldić rekao je između ostalog, sljedeće:

– Ono što je sigurno je da mi u meč ulazimo sa najjačom postavom i sa željom da nadigramo neugodne zeničane koji u svojim redovima imaju par dosta dobrih igrača. Svjesni smo da će ovo biti vrlo zahtjevan meč jer domačini će sve učiniti, a što je sportski, da baš oni osvoje ovaj vrijedan trijumf. Ja vjerujem u svoje izabranike da će naštimati svoje nišanske sprave, da će od prvog minuta preuzeti igru u svoje noge i da ćemo na kraju trijumfovati i donijeti veliku radost našim vjernim navijačima.

razgovarao Rešad MAMELA (sportske.ba)